bezizlazna situacija

Pobuna na Nou Campu! Zvijezde Barcelone odbile su ogromno smanjenje plaća, klub je pred bankrotom, a Leo Messi se ne izjašnjava

31.07.2021 u 08:53

Bionic
Reading

Bilo je samo pitanje dana kad će se čelni ljudi Barcelone naći pred zidom. Predsjednik Joan Laporta pokušao je objasniti igračima koliko je ozbiljno financijsko stanje u klubu, tražio je od njih nove žrtve, ali nije naišao na razumijevanje

Španjolski mediji bliski Barceloni tvrde kako je predsjednik Joan Laporta prošlog tjedna od nekoliko zvijezda kluba zatražio da se odreknu ogromnog dijela svojih plaća.

Prvo je organiziran sastanak s igračima koji su najduže u klubu - Gerardom Piqueom, Sergijom Busquetsom, Jordijem Albom i Sergijem Robertom. Laporta je pred njih postavilo nevjerojatan zahtjev jer se nadao kako će 'senatori' pristati, a onda bi lakše pregovarao s ostatkom momčadi.

No, čini se kako je i sam Laporta sada pretjerao. Tražio je puno previše...

Navodno je tražio da se odreknu čak 40 posto plaće za novu sezonu. Klub im je ponudio da će platiti 60 posto ugovorenih obveza, a preostalih 40 posto dobili bi kroz rate u preostalim godinama ugovora s klubom.

No, na taj zahtjev 'senatori' jednostavno nisu željeli pristati. I imali su dobre razloge. Pojasnili su kako su već dobar dio svojih plaća poklonili za vrijeme vladavine bivšeg predsjednika te da novo veliko rezanje plaća jednostavno ne žele prihvatiti.

Jasno da je ova njihova reakcija iznenadila predsjednika Laportu, no nije ga obeshrabrila jer čini se kako je jedini način da se klub spasi bankrota - a pojedini mediji tvrde da je situacija kritična - da se pregovori o smanjenju plaća nastave.

Nema nedodirljivih, svi su igrači Barcelone u redu za razgovore, ali za sada nitko ne spominje Lea Messija koji još nije potpisao novi ugovor. A ni on se još nije oglasio...

Neki su klupski dužnosnici još ranije potvrdili kako je Messi navodno već pristao na puno manju plaću, no službene potvrde za takve informacije - nema! Navodno će Leo Messi po novom ugovoru - koji je spreman, ali ga Argentinac još nije potpisao - u sljedećoj sezoni sezonu zaraditi 'samo' 20 milijuna eura, ali će se sve nadoknaditi u preostale četiri godine ugovora.

U cijeloj akciji financijskog spašavanja Barca želi prodajom igrača zaraditi barem 100 milijuna eura. Prvi su na listi za 'odstrel' Miralem Pjanić, Philippe Coutinho i Samuel Umtiti, no za sada na Nou Camp za njih nije stigla niti jedna jedina konkretna ponuda...