FINALE KUPA PRED VRATIMA

Pletikosa se dotaknuo Dinamove titule i atmosfere oko maksimirskog kluba; porciju dobili i igrači Hajduka

21.05.2018 u 21:22

Bionic
Reading

U zadnjoj ovosezonskoj emisiji 'Stadion' na HRT-u Stipe Pletikosa komentirao je događanja u hrvatskom nogometu, a najviše je bilo riječi o novom prvaku Dinamu

Dinamo je vratio naslov u svoje vitrine, ali to na terenu nije izgledalo dobro.

'Čestitam Dinamu na osvojenoj tituli, o tome je li zaslužena ili nezaslužena je u prethodne dvije emisije govorio moj kolega Joško. Četiri trenera promijeniti u sezoni u kojoj si prvak i u kojoj si pred osvajanjem Kupa je zbilja raritet. Zbog toga će najteže biti Bjelici, jer se igrači osjećaju snažno, čim krene loše na meti je trener', rekao je Stipe Pletikosa.

O Dinamovoj igračkoj križaljci.

'Dinamo ima puno kadrovskih problema, pogotovo na bokovima i pogotovo sad odlaskom Sose. Desni bek Stojanović nije ulijevao povjerenje tokom sezone, Sigalijev izostanak se također pokazao ključnim. Najmanje problema imaju u napadu. Treba vidjeti što će biti s najboljim igračem lige Soudanijem, hoće li on otići ili ne. Spominje se dolazak Šunjića i Lovre Majera koji je otkriće HNL-a, ako on dođe u Dinamo napravit će razliku', zaključio je HRT-ov stručni komentator.

  • +7
HT Prva liga, 36. kolo: Dinamo - Inter Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

Nešto o atmosferi oko Dinama.

'Atmosfera oko Dinama nije prava, došlo je na stadion manje od osam tisuća ljudi i uz slobodan ulaz i prigodne nagrade. To nije atmosfera u kakvoj sam ja odrastao i koja je i meni pomogla za neke iskorake u igračkoj karijeri. Zbilja bih volio da se ta atmosfera vrati u Maksimir', dodao je.

Dinamo - Inter 3:1 (36. kolo 2017./18., 19.5.), sažetak Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Rijeka je prvenstvo završila na drugom mjestu.

'Rijeku je u prvom dijelu sezone opteretio nastup u Europi, ali oni su ove sezone zabili najviše, a primili najmanje i to dokazuje da oni idu prema pravom putu. Ja Keka ne bih pustio iz Rijeke.'

  • +7
HT Prva liga, 36. kolo: Rijeka - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Hajduk je u derbiju s Rijekom ostao bez drugog mjesta.

'Hajduk igra loše, narušena je atmosfera odlaskom Kosa i Branca, ali po meni se to ne može opravdati. Pa i da se radi o onom prvom stanju šoka, oni su profesionalci koji su predobro plaćeni i to je moralo proći. Igrači moraju pokazati barem mrvicu osjećaja za sve ljude one koji čekaju cijelu noć za kartu u Vinkovcima i hrabro odigrati u finalu', govorio je nekadašnji hrvatski vratar.

Rijeka - Hajduk 3:1 (36. kolo 2017./18., 19.5.), sažetak Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

'Kopić ih mora motivirati. On je dobio jednogodišnji ugovor, a to je jako kratko, u tom periodu je teško napraviti nešto u svlačionici koja je podijeljena zbog ugovora. Dečki poput Letice igraju za nekoliko tisuća eura, a imamo pojedince koji imaju ugovore po nekoliko desetaka tisuća mjesečno.'

Dinamo i Hajduk u srijedu igraju finale Kupa.

'Dinamo je individualno puno jači, Hajduk to može kompenzirati sa željom, motivom, taktikom... Kopić bi trebao sačekati Dinamo na svojoj polovici, jer Dinamo ima problema s povratkom u obranu i tu je prilika Hajduka.

Pletikosa je izabrao i momčad prvenstva ove sezone: Livaković - Barišić, Nižić, Benković, Juranović - Heber, Bradarić, Olmo, Majer, Soudani - Budimir.