melbourne

Petra Martić uhvatila formu uoči prvog Grand Slama sezone; Donna Vekić ima već šest uzastopnih poraza na WTA turnirima

01.02.2021 u 11:35

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u osminu finala teniskog WTA turnira Yarra Classic u Melbourneu nakon što je sa 4:6, 6:3, 6:2 svladala Bjeloruskinju Veru Lapko, dok je Donna Vekić završila svoj nastup na tom turniru.

Martić, sedma nositeljica na ovom turniru, servirala je šest aseva u meču koji je trajao dva sata i devet minuta. Pritom je napravila pet dvostrukih pogreška, dok je suparnica, 298. na WTA ljestvici, napravila sedam dvostrukih pogrešaka.

Martić je spasila sedam od 12 break lopti, a Lapkovoj je uzela servis sedam puta iz 11 prilika.

U osmini finala će Martić igrati protiv bolje iz ogleda između Šveđanke Rebecce Peterson, 55. na WTA ljestvici, i Amerikanke Shelby Rogers, 60. tenisačice svijeta.

Od Vekić je bolja sa 6:1, 4:6, 2:6 nakon sat i pedeset minuta igre bila Bugarka Cvetana Pironkova, 137. na WTA ljestvici. Bio je to peti međusobno okršaj hrvatske i bugarske tenisačice, s time da je Pironkova upisala i svih pet pobjeda.

Nažalost, to je i šesti uzastopni poraz hrvatske tenisačice, na svim WTA turnirima, na kojima je stupala, a negativni niz krenuo je baš nakon poraza od Pironkove, na US Openu u rujnu prošle godine.