A NAJLJEPŠA JE...

Petobojke na EP-u u Beogradu izgledaju kao manekenke

03.03.2017 u 17:03

  • +2

Petobojke na EP u Beogradu

Izvor: Pixsell PXL Agencije / Autor: Sanjin Strukić

Bionic
Reading

U Beogradu se održava dvoransko EP u atletici, a u akciji su prvog dana natjecanja bile petobojke

Atletičarke koje su u petak najviše plijenile pozornost gledatelja bile su djevojke koje se bore za medalje u petoboju, najnapornijem događaju za žene na EP-u, jer moraju biti dobre u pet različitih disciplina (60m, skok u vis, skok u dalj, bacanje kugle, 800m).

No ove djevojke osim što su vrhunske sportašice i izgledaju fantastično pa nije nikakvo čudo što su mamile uzdahe s tribina.

Ivona Dadić, Jana Maksimova, Esther Turpin, Gyorgyi Zsivoczky-Farkas, Nafissatou Thiam samo su neke petobojke koje spadaju među najljepše atletičarke na svijetu, a možete se i sami uvjeriti u to u našoj fotogaleriji.

Dodajmo kako je Belgijanka Nafissatou Thiam osvojila zlato u petoboju, sakupila je 4,870 bodova što je najbolji rezultat ove godine u svijetu. Druga je bila Austrijanka Ivona Dadić sa 4,767 bodova, a bronca je pripala Mađarici Gyoergyi Zsivoczky-Farkas sa 4,723 boda.

Dadić je austrijska atletičarka hrvatskog porijekla. Njezini roditelji su Hrvati iz BiH. Otac Nino je iz Bugojna, a majka Danica iz Buškog Blata, a iz ratom zahvaćene Bosne preselili su se u Austriju u gradić Wels. Ivona je u Austriji postala nacionalna rekorderka i prva višebojka koja je otišla na OI.