I NJIH SE PAMTI

Pet minuta slave; smiješna strana sporta u 2015.

05.01.2016 u 10:02

Bionic
Reading

I 2015. vrvjela je brojnim sportskim događanjima, spektakularnim utakmicama, vrhunskim postignućima, nevjerojatnim rekordima, a kako to uvijek biva, na borilištima su se dogodili i smiješni te bizarni trenuci. I oni se pamte

Ponekad nije potrebno da napravite neko čudesno i fenomenalno ostvarenje kako biste bili vijest dana. U današnje doba prepuno tehnologije i gdje su kamere na svakom koraku, u godini koja je za nama bilo je i komičnih situacija. U njima su glavni akteri doživjeli neugodnosti, a poneki i osjetili bol, no zahvaljujući tome doživjeli su svojih pet minuta slave. Teško se bilo odlučiti za one najsmješnije, jer ih je bilo na stotine, ali pokušali smo za vas u ova hladna vremena izdvojiti deset.

10. S leda nam dolazi majstor Mitchell Skiba. Grubijan je u juniorskom dvoboju zaradio isključenje, no pravu kaznu hokejaš Alpena Flyersa doživio je kod izlaska kada je sam sebe nokautirao palicom. Odmah je pobjegao i ostavio palicu.

9. Sumo borci u arenama izgledaju zastrašujuće, ali kada se pojave na sprinterskoj utrci, to izaziva salve smijeha.


8. Ne znamo kako je to biti strani nogometaš u Albaniji, ali nakon ove snimke znamo da se nije pametno ozlijediti. Hitna pomoć nije tako brza, motor je zaštekao, a sami se uvjerite što se sve događalo.

7. Iz američkog nogometa stiže bizarni pogodak. Srednjoškolac Luis Aranda iz momčadi Midland Lee traljavo je pucao, taj njegov pokušaj bio bi predmet sprdnje, ali se ukazala glava suca i spasila stvar.

6. Ne može proći ova lista bez tenisa. Novak Đoković bio je dominantan, no na terenu je dobro zabavljao i sebe i gledatelje.

5. Masovni sudari u biciklizmu normalna su pojava, ali onaj koji se dogodio u Poljskoj nadmašio je sve. Samo devet biciklista izbjeglo je kaos (počinje na 4:45 na videu) u kojem je staza bila zapriječena brojnim padovima.

4. Shaquille O'Neal košarkaška je legenda koja u mirovini komentira današnje zvijezde NBA-a. Div se često zna našaliti i sprdati s košarkaškim majstorima, no zbog jedne neopreznosti u studiju i oni koje je kritizirao dobili su materijala da uzvrate.

3. Usain Bolt i ove je godine bio najbrži kada je bilo najpotrebnije. Na SP-u u Pekingu su mu svi gledali u leđa. Gotovo svi... Jedan kamerman ozbiljno je zagrizao, pratio Jamajčanina i zatim ga pokosio svojim Segwayjom. Nakon što se vidjelo da je s Boltom sve u redu, prvotni strah zamijenili su vicevi na račun ubojitog Kineza.

2. Mladi Jahač Lewis Ferguson (18) pao je s konja za vrijeme utrke u engleskom Wincantonu. Nesretni džokej u naletu je udario u prepreku te napravio salto i završio na stazi, a konj je nastavio juriti. Srećom, s mladićem je sve bilo u redu pa se i on danas smije ovome.

1. Za kraj smo ostavili dva videa iz istog sporta – skokova u vodu. U glavnim ulogama u prvom su John Elmerson Fabringa i John David Pahoyo koji su na Azijskim igrama za svoje izvedbe dobili nule. Drugi uradak ima zvijezdu Australku Maddison Keeney koji je u čudu ostavio sve na SP-u u Kazanju.