USUSRET FINALU

Pepa Guardiolu zbog jednog Hrvata polako počinje hvatati panika

23.05.2023 u 08:25

Bionic
Reading

U subotu 10. lipnja u Istanbulu se igra finale nogometne Lige prvaka. Manchester City lovi svoj prvi naslov dok milanski Crno-plavi imaju već tri pehara u ovom natjecanju (dva Kupa prvaka i jedan Lige prvaka). Prema viđenom, Guardiolina je momčad papirnati favorit, no tu ulogu morat će Građani i opravdati na terenu

Nakon 'razmontiranja' Reala u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka, nogometna je publika uvjerena da ni milanski Inter nema (pre)velikih izgleda u finalu protiv Manchester Cityja.

No u pitanju je jedna utakmica, u kojoj se uvijek nešto može izroditi, otići u krivom smjeru, ili trener može pogriješiti u izboru igrača ili taktike. Naravno, i sreća može biti presudni jezičac na vagi.

A da ti sporedni faktori imaju veliku ulogu, podsjećaju razni autori poruka na društvenim mrežama. I tako su već sada počeli 'bombardirati' Pepa Guardiolu i navijače Manchester Cityja, jer u suparničkim redovima igra Hrvat Marcelo Brozović.

Zašto? Zato što posljednjih deset sezona Ligu prvaka osvajaju Hrvati. Taj niz započeo je 2013. godine, kada je europski prvak s Bayernom postao Mario Mandžukić, danas član Dalićevog stožera u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Sljedeće godine naslov je uzeo Luka Modrić u dresu Real Madrida, da bi godinu kasnije Ivan Rakitić podigao pehar sa suigračima iz Barcelone.

A onda - dominacija Real Madrida. Tri sezone u nizu Kraljevski je klub osvajao Ligu prvaka, a uz Modrića je bio Mateo Kovačić.

Godine 2019. pehar je otišao u vitrine Liverpoola, a za Redse je tada igrao Dejan Lovren, da bi godinu kasnije do trofeja stigao i Ivan Perišić, kada je bio na posudbi u Bayernu.

Mateo Kovačić svoj četvrti naslov Lige prvaka osvojio je 2021. godine, ali u dresu Chelseaja, dok se prošle godine na tron ponovno popeo Modrić s Realom.

Hrvata u Manchester Cityju nema, a vidjet ćemo hoće li Inter uspjeti pobijediti Guardiolin 'stroj' i hoće li Marcelo Brozović produžiti ovaj sjajan niz naših nogometaša.