i on voli nogomet

Svi su nestrpljivo čekali njegov komentar; evo kako je Vladimir Putin doživio finale SP-a te koga je prvo nazvao nakon utakmice

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 21.12.2022 16:57
  • Objavljeno 21.12.2022 u 01:11
Bionic
Reading

Ruski predsjednik Vladimir Putin napomenuo je kako mu je žao što je zbog obveza finale SP-a u Katru između Argentine i Francuske stigao pratiti tek od rezultata 2:2. No, samu je završnicu utakmice, produžetke i dramu penala s užitkom ispratio do kraja

'Znam da je Argentina nogometna zemlja. Oni stvarno jako vole nogomet i svoje igrače. Mislim da su zaslužili ovu pobjedu', rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin na konferenciji za medije nakon sastanka s predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom u Minsku.

Putin je istaknuo da mu je žao što je zbog obveza finale SP-a između Argentine i Francuske stigao pratiti tek od rezultata 2:2.

'Gledao sam drugo poluvrijeme, od trenutka kada je već bilo 2:2. Naravno, gledao sam i produžetke i penale', kazao je Putin te otkrio kako je odmah nakon finala nazvao predsjednika Argentine, Alberta Fernandeza i čestitao mu na osvajanju titule svjetskog prvaka.

  • +63
Argentina - Francuska, SP u nogometu 2022., finale, 18.12.2022. Izvor: EPA / Autor: TOLGA BOZOGLU

'Čini mi se da je i Bog bio na strani navijača Argentine. Avi se moramo zahvaliti i Francuzima i Argentincima na brilijantnoj igri. Utakmica je bila pravi praznik za sve ljubitelje nogometa na svijetu. Obje su reprezentacije igrale sjajno, tako da im moramo reći veliko hvala. Stvarno, bila je takva drama, do posljednje sekunde su se dostojanstveno borili. Bila je to utakmica dostojna finala Svjetskog prvenstva u kojoj je na kraju pobijedila bolja reprezentacija', zaključio je Putin.

Podsjetimo, Rusija je 2018. godine bila domaćin SP-a na kojem je Hrvatska igrala finale protiv Francuza. Vladimir Putin je tada čestitao našim reprezentativcima, tješio ih nakon poraza te u društvu tadašnje hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i francuskog predsjednika Emmanuela Macrona dijelio medalje i priznanja najboljima.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal