predizborno obećanje

Pep Guardiola odgovorio je na pozive iz Barcelone i posve jasno rekao gdje želi nastaviti trenersku karijeru

30.10.2020 u 20:34

Bionic
Reading

U katalonskom nogometnom velikanu, Barceloni, došlo je do velikih promjena, jer dosadašnji predsjednik Josep Maria Bartomeu i njegovi najbliži suradnici, podnijeli su ostavke. Sada se čeka novo vodstvo

Iako još nije sigurno kada će biti novi izbori, među najizglednijim kandidatima da preuzme Bartomeuovu funkciju je Victor Font.

Font je uspješan poslovni čovjek, bavi se investicijskim bankarstvom, telekomunikacijama, novim tehnologijama te medijima jer je od 2010. vlasnik dnevnih novina Diari ARA koje izlaze na katalonskom jeziku.

U planu pridobivanja glasova, Font je već naglasio koji su mu prioriteti, odnosno obećao je kako će nagovoriti Lionela Messija da ostane u klubu, ali i da će napraviti sve kako bi na klupu Barcelone vratio Pepa Guardiolu.

Podsjetimo, Guardiola je sjedio na klupi Barcelone od 2008. do 2012. godine, a u tom je periodu katalonski ponos, između ostalog, osvojio tri naslova španjolskog prvaka i dvije Lige prvaka.

Guardiola je odgovorio na Fontove riječi koje su ovaj put bile zanimljive i s gledišta njegovog aktualnog statusa, jer njegov ugovor sa Cityjem vrijedi samo do kraja ove sezone.

'Izuzetno sam sretan ovdje. Sretan sam što sam u Manchesteru i nadam se da ću dobro proći ove sezone i ostati ovdje još dugo', rekao je Guardiola, kojem bi u tom slučaju boravak na klupi Cityja bio i najduži trenerski mandat na klupi istog kluba.

Jer u Barceloni je bio četiri sezone, u Bayernu tri, a ako ostane u Cityju, ušao bi u petu sezonu.