fantastičan posao

Bombastično pojačanje! Gorica dovodi igrača Barcelone; Leo Messi i Ivan Rakitić bili su mu suigrači, zabio je gol na SP-u u Rusiji...

14.07.2022 u 16:58

Bionic
Reading

Moussa Wague (23) senzacionalno je pojačanje koje stiže u SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu! Desni bek Barcelone i senegalski reprezentativac vraća se nakon teške ozljede koju je zadobio krajem 2020. godine igrajući za grčki PAOK. Stradalo mu je koljeno, a oporavak je potrajao više od godinu dana. Sad Wague u Gorici želi oživjeti karijeru

Da, Moussa Wague (23) igrač Barcelone stiže u SuperSport Hrvatsku nogometnu ligu! Cijeli je posao praktički već dogovoren, čeka se samo službena potvrda i potpis senegalskog reprezentativca za Goricu.

'Wague je u Zagrebu, sve smo u principu definirali i vjerujem da ćemo nakon utakmice u Osijeku potpisati i ugovor kako bi transfer bio završen. Wague je došao ovdje samo zbog Gorice, s Barcelonom je sve dogovoreno', potvrdio je ovaj fantastičan posao predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Ovaj desni bek u Barcelonu je stigao u ljeto 2018. godine iz belgijskog KAS Eupena za pet milijuna eura. Tog je ljeta Wague zaigrao na Svjetskom prvenstvu u Rusiji te je zabio gol u 2:2 remiju Senegala i Japana!

No, na Nou Campu je odigrao samo šest utakmica, ali od toga čak tri u Ligi prvaka uz našeg Ivana Rakitića, Lea Messija, Luisa Suareza, Vidala, Piquea... Konkurencija u Barceloni ipak je bila prejaka pa je Wague prvo poslan na posudbu u francuski Nice, a potom je u jesen 2020. godine završio na posudbi u grčkom PAOK-u.

U Solunu je odigrao samo sedam utakmica kad je 13. prosinca 2020. godine doživio tešku ozljedu koljena na utakmici protiv Arisa. Požrtvovno je Wague uklizao i izbio loptu s gol-crte spasivši tako svoju momčad. No, u tom je pokušaju desnim koljenom udario u stativu, a ozljeda je bila takva da su mnogi sumnjali da će se uopće vratiti profesionalnom igranju!

Pauzirao je više od godinu dana, a ugovor s Barcelonom veže ga do lipnja 2023. godine. No, Xavi Hernandez na njega jednostavno ne računa pa je senegalski reprezentativac odlučio prihvatiti ponudu Gorice u čijim će redovima pokušati oživjeti karijeru i ponovno izboriti mjesto u reprezentaciji Senegala koja nastupa na SP-u u Katru krajem ove godine.