RIJEČ TRENERA

Pep Guardiola komentirao izvedbu Erlinga Haalanda protiv nemoćnog RB Leipziga

15.03.2023 u 07:57

Bionic
Reading

Nogometaši Manchester Cityja plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon uvjerljive 7:0 pobjede na svom Etihadu protiv Leipziga, a zvijezda večeri bio je Erling Haaland koji je postigao pet golova. Utakmicu je prokomentirao domaći strateg Pep Guardiola

Norvežanin je obilježio utakmicu, u razmaku od 22. do 57. minute utrpao je obrani Leipziga pet komada, a tko zna koliko bi još zabio da ga Guardiola nije izvadio iz igre poslije njegovog petog gola te ga time spriječio da postavi apsolutni rekord Lige prvaka - šest.

Naime, Haaland je postao treći igrač u povijesti natjecanja koji je na jednom susretu dao pet pogodaka. Prije njega je to uspjelo Brazilcu Luizu Adrianu dok je igrao za Šahtar (protiv Bate Borisova) te Argentincu Lionelu Messiju u dresu Barcelone (protiv Bayera).

'Bila je to jako dobra igra od samog početka do kraja od svih mojih igrača. Igramo jako dobro s loptom i bez nje. Zabili smo puno golova. Erling je bio nevjerojatan, ali svi su bili sjajni. Erling je zabio pet u 60 minuta. Nevjerojatan tip, veliki talent. Snaga, mentalitet, on je serijski pobjednik', pričao je Guardiola te se osvrnuo na novinarsko pitanje jesu li upravo ovakvi golovi Haalanda nedostajali Cityju prošlih sezona u pohodu na Ligu prvaka.

  • +31
Manchester City - Red Bull Leipzig, Liga prvaka, 14.3.2023. Izvor: Profimedia / Autor: Paul ELLIS / AFP / Profimedia

'Mislim da nisu. Razlog zašto smo ispadali je jer smo primali puno golova i poklanjali ih protivniku. Ovdje smo postigli četiri gola protiv Real Madrida, šest protiv Monaca, četiri protiv Tottenhama, ali bismo i primali. Ovi momci se brane jako dobro. Ranije smo sa Sergijom Aguerom također imali instinkt za golove.'