WIMBLEDON

Pavićev trijumf karijere, kraj za Karlovića i Tomljanović

24.06.2014 u 18:52

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ante Pavić (25) prvi je put u karijeri ostvario pobjedu na Grand Slam turniru. U 1. kolu Wimbledona nadigrao je Kolumbijca Alejandra Fallu...

Ogulinac je nakon 104 minute igre slavio sa 6-4, 6-3, 7-5 i plasirao se u 2. kolo u kojem će igrati protiv 19. nositelja, Španjolca Feliciana Lopeza.

Podsjetimo, Pavić je prošao kvalifikacije na trećem Grand Slam turniru godine, a na startu glavnog turnira je prikazao impresivnu igru kojom je slomio 55. igrača svjetske ljestvice. Po jedan break u uvodna dva seta donio je našem tenisaču vodstvo 2-0, a onda je uslijedio poprilično neobičan treći set. Pavić je prvi došao do breaka, potom je ispustio dva svoja servisa i našao se u zaostatku, da bi onda opet napravio dva breaka i zaključio meč. Ispalio je Pavić ukupno 18 asova, a imao je i znatno veći broj izravnih poena od suparnika (49-24).

Pobjeda protiv Falle itekako je vrijedna kad se uzme u obzir da je Kolumbijac nedavno osvojio ATP turnir u Halleu koji se, kao i Wimbledon, igra na travnatoj podlozi. Sljedeći Pavićev suparnik je još nezgodniji. Lopez je 26. igrač svijeta, a od četiri naslova u karijeri, dva je osvojio na travi, uključujući i ovogodišnji Eastbourne. Na Wimbledonu je, pak, triput u karijeri bio u četvrtfinalu.

Spomenimo za kraj i da je Pavić trenutno 163. na ATP ljestvici, ali nema dvojbe da će napredovati nakon uspjeha u All England Clubu.

Najbolja hrvatska tenisačica Ajla Tomljanović, 53. igračica svjetske ljestvice, već je u prvom kolu zaključila nastup na trećem Grand Slam turniru godine - Wimbledonu...

Bolja od 21-godišnje Zagrepčanke bila je 60. igračica svijeta Heather Watson. Britanska predstavnica slavila je nakon 65 minuta igre sa 6-3, 6-2 i spriječila Tomljanović da dođe do premijerne pobjede na travi All England Cluba.

Naša je tenisačica ispalila osam asova i osvojila 74 posto poena nakon ubačenog prvog servisa, no drugi joj je servis bio prilično problematičan. Omogućilo je to Britanki da napravi tri breaka, dok Tomljanović nije iskoristila nijednu od četiri prilike za oduzimanje servisa suparnici.

Već na startu londonskog Grand Slama zaustavljen je i Ivo Karlović koji je u turnir ušao sa statusom 29. nositelja. Nije mu to pomoglo jer je naletio na raspoloženog Kanađanina Franka Dancevica koji je slavio sa 6-4, 7-6(5), 7-6(4) u meču koji je trajao jedan sat i 53 minute.

Naš tenisač, 32. na ATP ljestvici, skupio je čak 32 asa, imao je i visokih 79 posto osvojenih poena nakon ubačenog prvog servisa, ali sve mu to nije bilo dovoljno. U cijelom meču nije došao ni do jedne prilike za break, dok je Dancevic iskoristio jednu koja mu je donijela prvi set. U sljedeća se dva igrao tie-break, a u oba se navrata 107. igrač svijeta pokazao uspješnijim.