TALIJANSKI SUPERKUP

Pašalić junak Milana, Mandžo tragičar Juventusa

23.12.2016 u 20:59

Bionic
Reading

Nogometaši Milana osvojili su talijanski Superkup. U Dohi su pobijedili Juventus 5:4 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Pobjednički gol za Milan zabio je Mario Pašalić, a Mario Mandžukić je za Juve promašio penal...

Utakmice talijanskog Superkupa posljednje se dvije sezone igraju u Dohi, a ove su se godine susreli Juventus i Milan. Mario Mandžukić od prve je minute bio u sastavu Juventusa, dok je Mario Pašalić u redovima Milana zaigrao od 74. minute...

Marko Pjaca bio je u sastavu Juventusa, no utakmicu je odgledao s klupe...

Juve je poveo već u 18. minuti utakmice golom Chiellinija nakon kornera, a Milan je izjednačio dvadeset minuta kasnije, strijelac glavom bio je Bonaventura.

U drugom dijelu utakmice Milan je bio konkretniji i opasniji, sjajni veteran Gigi Buffon s nekoliko je nevjerojatnih obrana držao Juventus u igri. Kako je regularni dio utakmice završio bez pobjednika 1:1, igrani su produžeci, no nakon 120 minuta igre, golova nije bilo... O pobjedniku talijanskog Superkupa odlučivali su penali.


Goals & Penalties HDby livescoreIn
Odmah na startu Marchisio zabija za Juve, a Buffon je obranio udarac Lapadule! U drugoj je seriji Mario Mandžukić pogodio gredu, a Bonaventura zabija za 2:2. U petoj seriji Dybala je promašio za Juventus, a odluka je bila u rukama/nogama našeg Marija Pašalića. Povremeni je hrvatski reprezentativac ostao smiren, 'probio' je Buffona i zabio za veliko slavlje Milana.

Ovo je prvi trofej Milana još od 2011. godine kad su također osvojili Superkup...