cavsi na mukama

Panika u Clevelandu; momčad se raspada zbog LeBrona Jamesa!

22.07.2017 u 16:04

Bionic
Reading

Kyrie Irving više ne želi igrati i živjeti u sjeni LeBrona Jamesa te je od čelnika Cleveland Cavaliersa zatražio trade. Objavio je i klubove u kojima bi želio nastaviti karijeru...

Kyrie Irving (25) bio je jedan od razloga zašto se LeBron James i vratio u momčad Cavaliersa, no čini se kako će isti 'glumci' biti krivci za raspad momčadi koja se 2016. godine okitila naslovom NBA prvaka.

Sada je Irvingu, inače jednom od najboljih playmakera NBA lige, prekipjelo. Iza njega je najbolja sezona u karijeri (25.2 koša, 5.8 asista, 3.2 skokova), ali ne želi više igrati i živjeti u sjeni velikog LeBrona Jamesa. Zato je zajedno sa svojim menadžerom od Cavaliersa zatražio da ga prodaju ili zamijene.

Autor: youtube

Bio je toliko 'korektan' da je napomenuo u kojim bi momčadima želio nastaviti karijeru. Među njima su San Antonio Spursi u kojima bi imao dovoljnu minutažu uz veterana Tonyja Parkera, Minnesota Timberwolvesi zbog prijateljstva s Jimmyjem Butlerom koji je ovog ljeta iz Bullsa prešao u Wolvese, te New York Knicksi. Baš su Knicksi najzanimljivija opcija jer bi obje momčadi dobile ono što žele - Cavsi bi napokon doveli Carmela Anthonyja (koji želi otići iz New Yorka i zaigrati sa svojim prijateljem LeBronom), a Knicksi bi napokon dobili igrača oko kojeg mogu graditi momčad za budućnost. Uz sve to, jedino Knicksi imaju dovoljno novca za preuzimanje Irvingova ugovora.

Autor: youtube

Sjajni playmaker ima još tri godine 60 milijuna dolara vrijednog ugovora s Cavsima, ima i uspješnu liniju tenisica koja je druga najprodavanija u NBA lige. Pogađate, odmah iza one LeBronove! Od klubova koji bi mogli preuzeti njegov ugovor, uz Knickse se spominje i Miami Heat...

I dok se Cavsi pomalo raspadaju, drugi slažu momčadi za novu sezonu. Tako su Španjolac Pau Gasol i John Wall produžili ugovore sa svojim NBA momčadima San Antonio Spursima i Washington Wizzardsima.  

Pau Gasol je u svojoj 37. godini dobio novi trogodišnji ugovor u Spursima, u koje je došao lani iz Chicaga. Španjolski centar je dosad u 16 sezona u NBA-u imao prosječni učinak od 17.9 koševa, i 9.4 skoka, a prošle sezone u Spursima je imao 12.4 koševa i 7.8 skokova. U karijeri je, pored San Antonija i Chicaga, igrao za za Barcelonu, Memphis i Lakerse.

John Wall je produžio s ugovor s Washingtonom, ali na četiri godine i to za basnoslovnih 170 milijuna dolara. Wall (26) ima četiri nastupa na All-Star utakmicama, a lani je imao prosjek od 23.1 koša i 10.8 dodavanja po utakmici. On je bio jedini u NBA ligi, uz Russella Westbrooka (Oklahoma City) i Jamesa Hardena (Houston), koji je kombinirano u prosjeku imao više od 20 koševa i 10 asista po susretu.