NIJE JEDINI

Panika u Betisu; za deset dana dolazi Dinamo, a ključni je igrač ozlijeđen

05.02.2024 u 11:21

Bionic
Reading

Betisovi vezni igrač Isco Alarcón (31) i lijevi bek Abner Vinícius da Silva Santos (23) ozlijedili su se u nedjelju navečer tijekom utakmice s Getafeom, pa će najvjerojatnije propustiti utakmicu s Dinamom za deset dana u Konferencijskoj ligi, procjena je lokalnih novina.

Abner, koji je u 5. minuti skrivio jedanaesterac iz kojeg je Getafe poveo, iskrenuo je nožni zglob pa je u 12. minuti iznesen s terena.

'Ozlijedio je zglob. Ne vjerujem da će se brzo vratiti', izjavio je trener Manuel Pellegrini na konferenciji za medije nakon utakmice.

Brazilac je na poziciji lijevog braniča odigrao 23 utakmice ove sezone, od čega pet u Europskoj ligi.

Isco, ove sezone ponajbolji Betisov igrač, poravnao je rezultat na 1:1 u 35. minuti iz jedanaesterca. Domaće navijače na stadionu Benito Villamarín zabrinuo je u 82. minuti kada se uz bolnu grimasu na licu uhvatio za stražnju stranu bedrednog mišića lijeve noge. Zaboljelo ga je kada se zatrčao prema aut liniji kako bi spriječio loptu da ode izvan igrališta. Zatražio je zamjenu, a nastavak utakmice je odgledao s klupe za pričuve, ali s vidnim razočaranjem i bolnim izrazom lica.

'Isco je osjetio bol u mišiću. Vidjet ćemo sutra (op.a. u ponedjeljak) što će pokazati liječnički pregled, baš kao i u slučaju Abnera', izjavio je Pellegrini.

Betis, osmoplasirana momčad španjolskog prvenstva, za četiri dana igra s Cadizom. S Dinamom, trećeplasiranom momčadi hrvatskog prvenstva, snage će odmjeriti 15. veljače u Sevilli i 22. veljače u Zagrebu u 1/16 finala europske Konferencijske lige.

'Pitao sam Isca kako je, te je bio loše', rekao je novinarima ofenzivni vezni Rodri Sanchez (23) izlazeći sa stadiona.

'No nadamo se da je samo lakša ozljeda. Vidjet ćemo što će pokazati liječnički pregled. Povrijedio je mišić, ali još uvijek ne znamo točno o čemu se radi', dodao je.

Isco, nekadašnji igrač Real Madrida i Španjolske, ove sezone je u 27 utakmica za Betis zabio sedam golova i upisao pet asistencija.

'Svi doprinosimo momčadi, ali on doista daje puno te nam pomaže golovima i asistencijama. I jako se žrtvuje za ekipu, što je jako važno', rekao je Sanchez.

Kapetan Nabil Fakir (30), koji je na poziciji veznog igrača odigrao čitav susret, rekao je da situacija s Iscom 'trenutno ne izgleda dobro'.

Isca i Abnera bi liječnici trebali pregledati tijekom ponedjeljka.

Sportske novine Estadio Deportivo, sa sjedištem u Sevilli, izvijestile su uoči liječničkog pregleda da 'sve upućuje da će Isco biti izvan momčadi nekoliko tjedana'.