PROBLEMI ZA ANDALUŽANE

Betis u West Hamu pronašao zamjenu za Henriquea, ali njegov transfer je upitan

02.02.2024 u 11:51

Bionic
Reading

Španjolski nogometni prvoligaš Betis, koji će za dva tjedna igrati s Dinamom u 1/16 finala Konferencijske lige, pojačao se napadačima Cédricom Bakambuom (32) i Luisom Ezequielom 'Chimy' Ávilom (29) pristiglima iz Galatasaraya i Osasune.

Betis je također doveo i španjolskog veznjaka Pabla Fornalsa (27) iz londonskog West Hama, ali je njegov transfer još uvijek upitan zbog moguće proceduralne greške.

'U posljednji trenutak se nešto dogodilo oko prelaska Fornalsa, mislimo da je riječ o informatičkom problemu. Radimo na tome kako bismo imali potvrdu transfera', izjavio je Betisov direktor Ramón Alarcón za novine Diario de Sevilla.

U četvrtak u ponoć je završio zimski prijelazni rok, a sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva zbog tog proceduralnog problema još uvijek nije službeno objavila da je Fornals njen igrač premda je sve na vrijeme dogovorila s igračem i West Hamom.

'Betis je sve dokumente predao na vrijeme i na ispravan način, pa se čini da je West Ham imao informatički problem. Ne samo s nama nego i sa svim ostalim klubovima', izjavio je Alarcón.

'Nadamo se da će se ta greška riješiti sutra ili prekosutra. Optimisti smo, ali i oprezni', dodao je.

Fornals, koji je sudjelovao u 23 utakmice ove sezone ali bez pogotka za West Ham, došao je zamijeniti krilnog veznjaka Luiza Henriquea (23) prodanog ovaj tjedan u brazilski Botafogo. Fornals, međutim, često igra ofenzivno na sredini terena pa je tek potrebno vidjeti kakvu mu je ulogu namijenio trener Manuel Pellegrini.

Kongoanski napadač Bakambu i argentinski strijelac Ávila dovedeni su pak kao zamjene za Borju Iglesiasa (31) posuđenog njemačkom Bayer Leverkusenu i Juana Cruza (23) posuđenog drugoligašu Leganésu, premda ta dvojica nisu igrala često ove sezone za Betis.

Bakambu je u 16 utakmica za Galatasaray zabio dva gola dok je Ávila u 19 susreta za Osasunu zabio dva gola i upisao tri asistencije. Oni bi trebali dodatno pojačali Betisov napad uslijed nedovoljne preciznosti u dosadašnjem dijelu sezone. Ávila je bio suigrač hrvatskog napadača Ante Budimira.

Trećeplasirana momčad hrvatskog prvenstva Dinamo igrat će s Betisom 15. veljače u Sevilli prvu utakmicu 1/16 finala Konferencijske lige. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Dinamovim navijačima je UEFA zabranila ulaz na gostujuće stadione u Europi ove sezone. Betis je dobio 1.254 ulaznice za utakmicu na Maksimiru koje prodaje po cijeni od 15 eura, izvijestio je španjolski klub na svojoj internetskoj stranici.