ISKUSNI PELLEGRINI

Betisov trener o pojačanjima s kojima želi izbaciti Dinamo: Dobar posao...

04.02.2024 u 13:27

Bionic
Reading

Betisov trener Manuel Pellegrini rekao je kako su klub napustila trojica važnih igrača tijekom zimskog prijelaznog roka, ali je zadovoljan igračima koji su stigli kao njihove zamjene uoči utakmica s Dinamom u 1/16 finala Konferencijske lige.

'Betis je morao prodavati pa su nam otišli važni igrači', izjavio je 70-godišnji Pellegrini na konferenciji za medije u Sevilli. Iz sedmoplasirane momčadi španjolskog prvenstva otišli su u siječnju kapetan i vezni igrač Andrés Guardado, u meksički León, krilni veznjak Luiz Henrique u brazilski Botafogo, te napadači Borja Iglesias u Bayer Leverkusen i Juan Cruz u drugoligaša Leganes.

'Oni su imali bitne uloge ovdje, pa smo morali smisliti kako ih nadomjestiti', rekao je trener.

U Betis su dovedeni američki i španjolski reprezentativni veznjaci, Johnny Cardoso iz brazilskog Internacionala i Pablo Fornals iz West Hama te napadači Cédric Bakambu iz Galatasarayja i 'Chimy' Avila iz Osasune.

'Vjerujemo da će nam oni doprinijeti. Osobno smatram da je dobar posao obavljen tijekom prijelaznog roka', rekao je Pellegrini.

'Doveli smo igrače za koje smatramo da mogu poboljšati učinak momčadi', dodao je.

Trećeplasirana momčad hrvatskog prvenstva Dinamo i Betis odigrat će 15. veljače prvu utakmicu 1/16 finala Konferencijske lige u Sevilli. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu. Pellegrini, međutim, nije mogao prijaviti svu četvoricu pojačanja za te utakmice. Na popis za to europsko natjecanje prijavio je samo Cardosa i Bakambua.

'Na popisu smo smjeli promijeniti samo tri igrača u odnosu na prvi dio sezone', podsjetio je.

'Nastojali smo stoga na optimalan način nadomjestiti igrače koji su nas napustili', rekao je Pellegrini.

Na popis je stavio 20-godišnjeg stopera Chadija Riada koji je bio u Betisu, ali nije bio prijavljen za igranje u UEFA-inim natjecanjima. Riad, koji je u španjolskoj ligi odigrao 15 utakmica, ovaj mjesec je bio s reprezentacijom Maroka na prvenstvu Afrike no izbornik ga nije koristio.

'Stavili smo Chadija u obranu jer tek trebamo vidjeti koliko će trebati Marcu Bartri da se oporavi od ozljede. Teško da će se oporaviti do utakmica s Dinamom', izjavio je Pellegrini.

Rekao je da niti argentinski reprezentativni veznjak Guido Rodríguez neće biti spreman za utakmice s Dinamom jer se oporavlja od ozljede.

'Zato nam je bio neophodan igrač na čvrstoj poziciji sredine terena, pa smo prijavili Johnnya Cardosa. Guido trenira, ali ne vjerujemo da će biti spreman već za te početne utakmice', objasnio je Čileanac koji 3 i pol godine vodi Betis.

'A u napadu smo se odlučili za Bakambua jer smo procijenili da će biti u dobroj formi', rekao je. Dodao je da je Avila, dojučerašnji suigrač hrvatskog napadača Ante Budimira iz Osasune, bio ozlijeđen pa ne bi bio u optimalnoj formi.

Španjolski mediji su bili pomalo iznenađeni kada na popisu objavljenom u petak nije bilo španjolskog reprezentativca Fornalsa koji je prošle sezone s West Hamom osvojio Konferencijsku ligu. Fornals je osim toga igrao protiv Dinama u rujnu i prosincu 2021. za West Ham u skupini Europske lige. Te iste sezone je s londonskom momčadi dogurao do polufinala tog natjecanja.

'Fornals je također bio opcija, ali imali smo već napravljeni popis s imenima upisanih igrača', kratko je odgovorio Pellegrini.

Pablo Fornals, 27-godišnji polivalentni veznjak, stigao je u četvrtak na posljednji dan prijelaznog roka, ali zbog informatičke greške u West Hamu transfer nije bio proknjižen do ponoći kada je istjecao rok za prijavu novih igrača. Tek je u petak, nakon pregleda dokumentacije, krovna organizacija FIFA potvrdila taj transfer.