MUČNA ATMOSFERA

Panathinaikosovi igrači jasno pokazali što misle o kaosu i žrtvi huliganskog obračuna

09.08.2023 u 22:22

Bionic
Reading

Nakon što su u noći na utorak ulice Atene postale bojno polje huligana, s jedne strane AEK-ovih, a duge Bad Blue Boysa potpomognutih navijačima Panathinaikosa, s velikim se strahom očekivao ogled Panathinaikosa i Olympiquea iz Marseillea. Naime, špekuliralo se da bi u Atenu mogli doći Marseilleovi navijači i tražiti osvetu za poginulog AEK-ovog navijača

Zbog straha od mogućih nereda, UEFA je zabranila dolaske gostujućih navijača na utakmice AEK - Dinamo, odnosno Panathinaikos - Olympique Marseille. Jer osim što su te dvije utakmice trebale biti odigrane u dva dana u istom gradu, odnosno Ateni, u Uefi očito znaju i za prijateljske odnose navijačkih skupina, to jest da bi moglo doći do sukoba.

No, Bad Blue Boysi na tu su se Uefinu odluku oglušili i u noći s ponedjeljka na utorak u Ateni su, uz 'navođenje' navijača Panathinaikosa krenuli u obračun s AEK-ovim huliganima. Došlo je do sukoba, nažalost i tragičnih posljedica, odnosno smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a.

U utorak je zato u Ateni bilo opsadno stanje, policija je tražila odbjegle Boyse, pazila da sukob između AEK-ovih i Panathinaikosovih navijača ne eskalira, ali i da se u gradu ne pojave navijači iz Marseillea.

Prema fotografijama koje su stigle iz glavnog grčkog grada, ulice su bile prepune policije, posebice oko stadiona na kojem je Panathinaikos ugostio Marseille. Pridodajmo i tome, pobijedio 1:0, golom Bernarda u 83. minuti, i uz nastup Tina Jedvaja, ali i bivšeg igrača Osijeka Laszla Kleinheislera.

Osim tog gola, vrijedi zabilježiti i da su igrači Panathinaikosa minutom šutnje odali počast tragično preminulom navijaču AEK-a, čime je barem za jedan promil smanjena tenzija na relaciji između (i) ta dva kluba.

  • +11
Panathinaikos - Olympique Marseille (3. pretkolo Lige prvaka) Izvor: Profimedia / Autor: Angelos Tzortzinis / AFP / Profimedia