SP 1998.

Owen priznao: Penal protiv Argentine nije postojao

11.10.2012 u 16:09

Bionic
Reading

Bivši engleski nogometni reprezentativac Michael Owen priznao je da je u utakmici Svjetskog prvenstva 1998. godine protiv Argentine namjerno pao kako bi izborio jedanaesterac

Owenov trener u engleskom Premierligašu Stoke Cityju, Tony Pulis, prošloga je tjedna prozvao sve 'padavičare', te pozvao engleski savez (FA) da uvede kazne za takve igrače. Tu je u prvom redu mislio na Urugvajca Luisa Sureza (Liverpool), koji je protiv njegove momčadi pokušao lažirati penal.

Iako je otada prošlo 14 godina Owen je priznao da je 'lažirao' svoj pad protiv Argentine na SP 1998. godine.

'U potpunosti osuđujem svako simuliranje, ali isto tako moram reći da 75 posto igrača namjerno pada. Ja sam kriv za jedan takav scenarij. Na SP u Francuskoj osjetio sam da me obrambeni igrač (Ayala) dirao, te sam pao. Jesam li mogao ostati na nogama? Jesam', rekao je danas 32-godišnji Owen, kojem je Argentianac 'oprostio'.

'Iskreno niti se ne sjećam tog trenutka. Sve je to u prošlosti. Nisam ljut niti bilo šta takvoga. To je nogomet. On je osjetio da mora pasti kako bi za svoju zemlju izborio penal i to je sve', zaključio je Ayala.