lovro bizjak za tportal

Ovo za Dinamo nikako nisu dobre vijesti, jer Sheriffu se za uzvrat vraća jedan opaki igrač, a i iz svlačionice poručuju: Ne dolazimo na maturalac, ništa nije gotovo

22.08.2021 u 07:43

Bionic
Reading

Dinamo je u utorak doživio težak (0:3) poraz kod Sheriffa u Tiraspolu, te će hrvatski prvak u zagrebačkom uzvratu (srijeda 21 sat, Arenasport, MAXtv), imati težak posao na putu prema Ligi prvaka. Nije samo stvar velikog zaostatka, već i igre koju su obje momčadi prezentirale u Moldaviji. A kako nam je potvrdio slovenski napadač u redovima Sheriffa, Lovro Bizjak, gosti u Zagreb dolaze izuzetno 'napaljeni'

Pred nogometašima Dinama veliki je izazov, jer u Zagrebu će pred svojim navijačima, ove srijede (21 sat, Arenasport, MAXtv) morati loviti zaostatak od tri gola za Sheriffom, koji je prošlog utorka u Tiraspolu slavio 3:0, ali i prezentirao igru koja mu daje velike izglede da se domogne prvog sudjelovanja u najjačem klupskom natjecanju - Uefinoj Ligi prvaka.

U međuvremenu, Dinamo je u subotu na svom stadionu pobijedio Lokomotivu 1:0 te, sasvim sigurno, podgrijao optimizam.

Iako su uoči početka play-offa, mnogi sugerirali kako je Dinamo favorit, 27-godišnji Slovenac Lovro Bizjak u redovima Sheriffa upozoravao je na snagu svoje momčadi, te procijenio da su izgledi za konačni uspjeh 50:50.

Ako budemo igrali našu igru, ako budemo kompaktni. S time da, naravno, naglašavam - mi ne podcjenjujemo nikoga, respektiramo sve suparnike. Ali možemo iznenaditi i Dinamo. Zašto ne?, rekao je dan uoči tog prvog ogleda.

Sada se Bizjak uoči nedjeljnog leta za Zagreb, jer Sheriff će i ovog vikenda preskočiti prvenstvenu obvezu, kako bi što spremniji i odmorniji dočekao zagrebački uzvrat.

Trebali bi oko 14 sati stići u Zagreb, potom idemo na ručak, a navečer ćemo odraditi i prvi trening, javio se Bizjak za tportal u rano nedjeljno prijepodne, kada se još nije znalo da je polazak za Zagreb ipak pomaknut da utorak, to jest na dan uoči uzvratnog ogleda.

Kakvi su dojmovi unutar vašeg kluba nakon prve utakmice? Vjerujemo da niste očekivali ovako sterilni Dinamo?

Da, definitivno sam ostao iznenađen, posebno lošom igrom u obrani. Znam da mi imamo dobru tranziciju i da jako dobro igramo u napadu, ali da je Dinamo propustio toliko lopti, pa da je i gotovo svaka kontra bila opasnost za Livakovića, to me zbilja iznenadilo.

Bojite li se da bi Dinamo u srijedu mogao ipak zaigrati puno bolje, kao što je prošle godine iznenadio Tottenham i pobijedio ga 3:0? S time da će Dinamo biti oslabljen zbog ozljede Dine Perića, a pitanje je i je li Lovro Majer mislima možda već u Rennesu?

Svi mi znamo kakav je Dinamo, kakve klasne igrače ima. I to ste dobro rekli, nisu Tottenham pobijedili na sreću, već na znanje. Pred svojim navijačima u stanju su napraviti sve. Ali mislim da mu neće biti jednostavno. Pokazali smo da smo i mi kvalitetna momčad, i da možemo igrati dobro i protiv Dinama.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ruku na srce, a što ste i vi potvrdili u prethodnom razgovoru, ovaj Dinamo ipak igra lošije nego prošle sezone.

Da, vidjelo se i u toj utakmici da Dinamo nije na prošlosezonskom nivou. Više sam očekivao od njega, u smislu igre i u obrani i u napadu. Moj je dojam da je Dinamo u ovu utakmicu ušao kao što je Tottenham prošle sezone stigao na Maksmir, prelako, presamouvjereno.

Pretpostavljam da se vama neće dogoditi sindrom Tottenhama i da mislite - gotovo je? Ovaj dolazak u Zagreb, četiri dana prije utakmice, mogao bi izgledati kao maturalac, izlet za opuštanje?

Ni govora, ne razmišljamo tako. Mi se poslije utakmice nismo pretjerano ni veselili. Rekli smo sami sebi, ovo je prvo poluvrijeme, a sada se svaki dan pripremamo za drugo poluvrijeme. I psihički i fizički. Ne dolazimo u Zagreb kao da imamo 3:0, već kao da je 0:0. Još ništa nismo napravili, pokazalo se puno puta da su u nogometu čuda moguća i zato smo maksimalno oprezni i koncentrirani.

Dojma smo da onih 50:50 u postotku, koje ste sugerirali uoči prve utakmice, sada ipak prevažu na stranu Sheriffa?

Možda sada i nije takav omjer, a siguran sam da ni kladionice neće postaviti podjednake koeficijente, ali ako ćemo mi sami pomisliti da smo u prednosti, to je već minus za nas i moglo bi usmjeriti utakmicu loše po nas. Ne smijemo ni pomisliti da smo nešto napravili, jer zapravo i nismo ništa napravili. U ovih 90 minuta sve se može preokrenuti protiv nas. Jer Dinamo je ozbiljna ekipa, dokazuju to već dugi niz godina. Gledamo samo sebe, da odigramo dobro kao i u prvoj utakmici.

U uzvratu bi Sheriff mogao imati još i lakši posao, jer Dinamo će se morati otvoriti, a vidjeli smo koliko su Luvannor, Traore i Yansane brzi i opasni.

Očekujem da će Dinamo napraviti puno više u napadačkom dijelu, ali to je prilika nama za brze kontre. A ovi naši su brzi, na desnom krilu kao da imamo Usaina Bolta (op.a. na toj je poziciji igrao Malijac Adama Traoré, dvostruki strijelac u prvoj utakmici).

  • +43
Sheriff - Dinamo, play-off Lige prvaka, 2021/22. Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Sheriff se uoči ove utakmice dodatno pojačao, došao je reprezentativac Sjeverne Makedonije Boban Nikolov, ali veća opasnost za Krznarovu momčad je povratak nakon odrađene suspenzije zbog žutih kartona Kolumbijca Castañede.

Castañeda je zbilja klasan igrač, tako da bi to mogla biti nova, velika opasnost po Livakovića. On igra na toj poziciji gdje je sada igrao Yansane. No, vidjet ćemo hoće li trener mijenjati, s obzirom na to kako su svi odigrali prvu utakmicu.

Ako bude promjena u sastavu, možda i vi dobijete veću minutažu, u odnosu na tek pet, šest minuta u prvoj utakmici?

Joj, baš bi me veselilo. Još nikad nisam igrao službenu utakmicu u Zagrebu.

Zabijete li gol, kome ćete ga posvetiti?

Svojoj obitelji, koja će doći na utakmicu. Jer ovo im je sjajna prilika da vide na djelu Sheriff i mene. Inače su moji iz Mozirja, tako da su za nekih sat i pol u Zagrebu', završio je Bizjak prije odlaska na let prema Zagrebu, u kojem je, kako nam je priznao, znao lijepo uživati. Dva je puta dolazio i na dočeke Novih godina. No, sada mu želimo da veselje ipak prepusti dinamovcima, jer kako je rekao u prvom razgovoru - oni su osiguranjem nastupa u Europskoj ligi, svoj plan ostvarili.

Dinamo ipak cilja nešto više.... Bez obzira na ubojitost Sheriffa.

Sheriff - Dinamo 1:0 (Traore, 45) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Sheriff - Dinamo 2:0 (Kolovos, 54) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal
Sheriff - Dinamo 3:0 (Traore, 80) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal