samo za tportal

Slovenski napadač poslao jasnu poruku dinamovcima: I Crvena zvezda bila je favorit protiv nas, pa ste vidjeli kako je prošla

16.08.2021 u 09:14

Bionic
Reading

Pred nogometašima Dinama zadnja je prepreka na putu do Lige prvaka. Modri u utorak od 21 sat (Arenasport 1, MAXtv) u Tiraspolu igraju protiv moldavskog prvaka Sheriffa, kluba koji je već jednom bio koban po hrvatskog prvaka. Prošlog tjedna Sheriff je izbacio Crvenu zvezdu, a nada li se istom uspjehu i protiv Dinama, provjerili smo kod Slovenca Lovre Bizjaka, napadača moldavske momčadi

Dinamo i Sheriff u dosadašnjoj su se povijesti tri puta borili za prolazak. Sva tri puta bilo je to u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a iako Modri nisu nijednom izgubili u tih šest utakmica, u sezoni 2010./11., nakon dva remija, 1:1, u raspucavanju s bijele točke uspješniji su bili Moldavci.

U sljedeća dva okršaja, u sezonama 2012./13. i 2013./14., Dinamo je bio uvjerljiv te je ostvarivao prolaske s obje pobjede. Vjerujemo i nadamo se da će tako biti i ovog puta. Pogotovo ako Krznarova momčad s respektom krene u ove okršaje.

Jer i u suparničkom taboru maštaju o Ligi prvaka. Potvrdio nam je to Slovenac Lovro Bizjak, napadač koji je prije dolaska u Moldaviju tri godine nosio dres ruske Ufe.

Za početak, kakvi će vremenski uvjeti dočekati Dinamo? U Hrvatskoj je jako vruće, je li kod vas barem malo podnošljivije?

'Neće biti ništa bolji uvjeti, i kod nas je danju preko 30°C. Zato je i dobro da igramo u 22 sata po lokalnom vremenu (op.a., 21 sat po srednjoeuropskom vremenu), pa ipak ne bi trebalo biti nepodnošljivo', javio se iz Tiraspola, iz prekrasnog klupskog kampa, za tportal 27-godišnji Lovro Bizjak, napadač koji je tijekom karijere u slovenskim klubovima Šmartnu, Aluminiju i Domžalama dijelio svlačionicu s puno hrvatskih nogometaša.

Iako su najveće zvijezde zaobilazile Sloveniju, i u Deželi je bilo onih klasnih, a evo tko je na njega ostavio najbolji dojam, izdvojio ih je bez razmišljanja.

Marko Alvir (op.a., veznjak Maribora koji je igrao i u praškoj Slaviji, Pribramu i Češkim Budejovicama, a prošle subote u pobjedi Maribora 2:0 zabio je pogodak za vodstvo), odličan veznjak i još bolji dečko. Uz njega je Dario Melnjak, zbog čijeg sam poziva u hrvatsku reprezentaciju bio jako sretan.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

A jeste li ikad igrali utakmicu protiv Dinama? Barem prijateljsku?

Jesmo, samo jednom. Ako se dobro sjećam, bilo je to u siječnju 2018. godine, igrali smo protiv Dinama II. Ali čak se ni ne sjećam kako smo prošli, bila je to jedna od brojnih utakmica u pripremnom periodu.

  • +30
Legia Varšava - NK Dinamo; 3. pretkolo Lige prvaka, 10.8.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Ali provjerili smo mi, momčad Marija Cvitanovića tada je slavila 1:0 pogotkom Marija Ćužea.

Ovaj novi ogled protiv Dinama neće biti nimalo prijateljski. I Sheriff mašta o Ligi prvaka.

Maštamo mi o Ligi prvaka, ali smo svoj cilj već ispunili jer smo osigurali nastup u Europskoj ligi, a to nam je bila prva želja kada smo osvojili naslov prvaka. Ovdje sam već drugu sezonu i zbilja mi je odlično. Uvjeti su vrhunski, tako da stvarno uživam.

U prošlom kolu izbacili ste Crvenu zvezdu, favorita u tom srazu. Igrali ste u završnicama obiju utakmica pa ste mogli osjetiti kakav je odnos snaga.

Mislim da neću otkriti ništa novo, jer već su mnogi rekli da smo u obje utakmice bili bolji. Najveći problem Zvezde bio je taj što su nas podcijenili. Imam dojam da je njima u fokusu bio mogući derbi s Dinamom i da se nisu opterećivali nama. Očito su previdjeli da smo tako kompaktni, da igramo tako brzo, da smo dobri. I to se vidjelo na terenu. Iznenadili smo ih našom igrom i kvalitetom.

Znači, već ste imali laganu pomoć Dinama?

Ha, ha... ma, ne bih rekao. Iako je istina da su u Zvezdi, baš kao i u Dinamu, razmišljali o tom okršaju. Ali mi smo zbilja u ove dvije utakmice iznenadili sve.

Možete iznenaditi i Modre?

Kako ne, pa to je nogomet. Ako budemo igrali našu igru, ako budemo kompaktni. S time da, naravno, naglašavam - mi ne podcjenjujemo nikoga, respektiramo sve suparnike. Ali možemo iznenaditi i Dinamo. Zašto ne?

S obzirom na to da nema više pravila gola u gostima, možda biste u prvoj utakmici trebali razmišljati o uvjerljivijoj pobjedi?

Nama je i 0:0 dobro, pa da pobijedimo u Maksimiru 1:0 i idemo u Ligu prvaka (ha, ha). Naravno, puno toga ovisi o prvoj utakmici, a treba nam što bolji rezultat da bi nam bilo lakše u uzvratu.

Iznenađenja u nogometu su česta, pa se recimo sjetimo pobjede Slovenije nad Hrvatskom u ožujku, u sklopu kvalifikacija za SP u Kataru?

Da, tko bi to očekivao? Ali, eto, ako smo mi mogli iznenaditi svjetske doprvake, zašto ne bi i Sheriff mogao iznenaditi Dinamo? Tako je i Zvezda bila favorit na papiru, ali ako to ne pokaže na terenu, nema nikakvog jamstva. Pobjeđuje onaj koji pokaže veću borbenost, igra s više srca.

Sheriff je momčad puna stranaca. Zar mislite da će Dinamovi igrači, koji su ponikli u klubu te su vezani uz Zagreb, igrati s manje žara nego svi ovi vaši stranci?

Istina, puni smo stranaca, ali kada si profesionalac i kada si zadovoljan u klubu, onda ćeš se svim srcem boriti za taj grb. Naravno, nije isto jesi li stranac ili nisi, ali ovi dečki ovdje zbilja igraju za klub s maksimalnim angažmanom, s puno srčanosti.

Postoji li netko od igrača Dinama na koga vam je trener skrenuo pozornost, netko koga se bojite?

Ne bojimo se nikoga. Ali da, Dinamo definitivno ima kvalitetnu momčad koja godinama više-manje igra u istom sastavu. Doduše, imam dojam da je sada za nijansu slabija nego prošle sezone, ali još uvijek je odlična. Poznamo igrače, Petkovića, Oršića, Majera, ali gledamo sebe, razmišljamo kako ćemo mi igrati.

Kada biste u nekakvom postotku trebali prognozirati tko će proći dalje, kakav bi omjer bio?

'Mislim da su izgledi 50:50, ali neka pobijedi bolji', zaključio je simpatični Lovro Bizjak.