teško, ali slatko

Dinamov trener u pobjedi nad Lokomotivom pronašao razloge za optimizam, pa hrabro najavio dvoboj sa Sheriffom: Možemo do podviga

22.08.2021 u 07:05

Bionic
Reading

Dinamo se dugo mučio i subotnjem ogledu protiv Lokomotive. Istina, s obzirom na prioritete, a to su svakako utakmice protiv Sheriffa, trener Modrih Damir Krznar izveo je na teren prilično izmijenjenu momčad. U tim trenucima, Lokomotiva je izgledala bolje i trebala je voditi. Ipak, u nastavku, Krznar je napravio svih pet promjena, a to se vidjelo i na rezultatu jer upravo je Mislav Oršić, na asistenciju Čopa, zabio za pobjedu 1:0

Teško je bilo Damiru Krznaru proteklih dana. Nakon teškog 0:3 poraza u Tiraspolu kod Sheriffa, psihički podići momčad, a pri tom sastaviti ekipu kako bi kod glavnih igrača sačuvao svježinu za srijedu i uzvrat koji bi mogao donijeti plasman u Ligu prvaka.

'Prvo poluvrijeme jako slabo i to moramo i možemo priznati. Nismo uspjeli u začetku, u stvaranju napada napraviti neke stvari koje bi nam omogućile da ulazimo u komotne završnice. Mislim da svega jedan ili dva udarca. S druge strane, veseli reakcija nakon poluvremena, izvedba u drugom poluvremenu gdje smo morali promijeniti sustav da bismo lakše ulazili iz prve u drugu zonu. To nam je pošlo za nogom, dobili smo dosta prostora za Ivanušeca i Majera u međuprostorima i to je rezultiralo s nekoliko vrlo dobrih šansi, udaraca i ulazaka. I na kraju Oršićev gol koji nas je ponovno vratio u stabilnost i u mentalnom dijelu na put pobjednika. Nadam se da ćemo na njemu i ostati', rekao je Damir Krznar.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

  • +5
Dinamo - Lokomotiva (6. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo je u drugom, osim s novim igračima, zaigrao i u drugačijem sustavu. S trojicom igrača u zadnjoj liniji, kako bi se bekovi priključivali prednjem dijelu momčadi, kako bi bili ofenzivniji. I isplatilo se. istina, u zadnjim sekundama Livaković je spašavao Modre obranivši udarac Hoxhe s nekih desetak metara.

'Morat ćemo kroz utakmice uvježbavati taj dio. Morat ćemo nekad i u samoj utakmici brzo, fluidno mijenjati sustav. Nekad izmjenama, nekad i samo unutar kadra na terenu mijenjati uloge. Trebat će nam to i u sljedećoj utakmici, zato smo krenuli s tom idejom, ne samo da dođemo do gola, nego i da se pripremimo za sutra', rekao je Krznar.

'Nisam mislio samo na srijedu, nego i na utakmice koje dolaze u ovom ritmu. Nemamo vremena nešto posebno vježbati kroz prijateljsku utakmicu. Brzo je, svaki treći dan utakmica. U srijedu je jako bitna i važna, vjerujemo da u njoj možemo napraviti podvig. Nadamo se, s prepunim tribinama i ovim putem pozivam gledatelje da budu uz ovu momčad. Ona to zaslužuje. Da joj pruže potporu u teškim trenucima. Sigurno će ih tijekom utakmice biti, ali svi vjerujemo i nadamo se da ćemo na kraju slaviti', poslao je jasnu poruku navijačima Dinamov trener.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel, Arenasport
Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel / Arenasport

Hrvatska 1. liga

Istra 1961-Osijek2:0
Rijeka-Šibenik2:1
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Hajduk641113
2.Osijek641113
3.Lokomotiva531110
4.Rijeka531110
5.Dinamo Zagreb531110
6.Gorica63039
7.Istra 196152036
8.Slaven Belupo61235
9.Šibenik61144
10.Hrvatski dragovoljac60060

Sljedeće utakmice

27.8.Slaven Belupo-Hrvatski dragovoljac
28.8.Lokomotiva-Gorica
28.8.Šibenik-Istra 1961
29.8.Osijek-Dinamo Zagreb
29.8.Hajduk-Rijeka