MARCA ODABRALA

Ovo su najgori nogometaši godine; na golu je nesretni Karius koji je poslao poruku Ramosu

26.09.2018 u 14:12

Bionic
Reading

U tjednu u kojem cijeli svijet piše o kapetanu hrvatske nogometne reprezentacije Luki Modriću, koji je ovog tjedna izabran za najboljeg igrača svijeta u izboru Fife, španjolski dnevni list Marca objavio je popis najgorih igrača

Po uzoru na krovnu nogometnu organizaciju Fifu, koja je na svečanosti Fifa The Best izabrala najbolje nogometaše, tako je i list Marca pokrenuo svoj izbor naziva The Worst.

Tako su novinari Marce objavili popis najgorih pa je tako titulu The Worst dobio 31-godišnji Leandro Bonucci, igrač AC-a Milan koji se ljetos vratio u Juventus. Najgori vratar očekivano je Loris Karius nakon što je podbacio u finalu Lige prvaka kao igrač Liverpoola. Naravno, treba uzeti u obzir da je glavni kriteriji bio taj koji je igrač najviše podbacio u odnosu na očekivane partije, a neki su se na popisu našli zbog neobjašnjivih 'kikseva'. Iako je snimka pokazala kako je igrač Reala Ramos ramenom 'nokautirao' Kariusa pri rezultatu 0:0, nikad nije dokazano da je to napravio namjerno, a činjenica jest kako Karius nije tražio zamjenu.

'Zaista ne znam je li me Sergio Ramos namjerno ozlijedio i to je nevažno. No on mi se nikad nije ispričao. Kasniji testovi koje sam napravio pokazali su da sam pretrpio udarac kojim mi je pokvareno vidno polje', kazao je nedavno nesretni Karius, koji je ljetos posuđen iz Liverpoola u turski Bešiktaš. Očito ga progoni ta utakmica u kojoj je primio dva neobjašnjiva gola koja su se danima vrtjela na društvenim mrežama (Real je slavio 3:1). Mnogi se slažu kako je 24-godišnji njemački golman Karius tog dana upisao najgori nastup u karijeri. Taj dan će pamtiti do smrti...

Primjerice legendarni Wesley Sneijder, koji iza sebe ima jako lošu sezonu u francuskoj Nici, izabran je za najgoreg veznjaka.

Dodajmo kako su se u najgoroj momčadi sezone među 11-oricom našla i dva igrača Manchester Uniteda, Viktor Lindelof i Alexis Sanchez.

Kada je trener te momčadi u pitanju, titulu najgoreg ponio je Jorge Sampaoli, argentinski izbornik koji usprkos tome što je imao moćan sastav predvođen Lionelom Messijem nije uspio dalje od osmine finala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji (jedva su prošli skupinu!).

Tako su novinari Marce, nakon prebrojanih glasova i slaganja formacije, dobili najgoru momčad za 2018.:

Karius – Lindelof, Bonucci, Höwedes – Ganso, Bakayoko, Sneijder, Özil – Alexis, Vietto, Iheanacho.

  • +25
Finale Lige prvaka 2018., Real Madrid - Liverpool Izvor: Pixsell / Autor: David Klein/Press Association/PIXSELL