promjene na old traffordu

Ovo su dva glavna kandidata za novog trenera Manchester Uniteda; svi sad čekaju da se oglasi Cristiano Ronaldo...

10.02.2022 u 14:43

Bionic
Reading

Argentinac Mauricio Pochettino (49) i Nizozemac Erik ten Hag (52) glavni su kandidati za klupu engleskog nogometnog velikana Manchester Uniteda...

'Crvene vragove' trenutačno vodi njemački nogometni stručnjak Ralf Rangnick (63), međutim on će na kraju ove sezone napustiti klupu i preseliti u urede Old Trafforda.

Kada mu u lipnju istekne ugovor, bivši trener Red Bull Leipziga, Schalkea i Hoffenheima će ostati na Old Traffordu još najmanje dvije godine kao sportski direktor ili savjetnik.

Daily Mail je objavio kako igrači žele Mauricija Pochettina (49), dok je Erik ten Hag (52) glavni Rangnickov favorit. Argentinac trenutačno vodi PSG, a Ten Hag je na klupi Ajaxa.

Pojedini mediji tvrde kako čelni ljudi Uniteda žele čuti i mišljenje Cristiana Ronalda, važno im je da najveća zvijezda bude zadovoljna izborom novog stratega. Ujedno se nadaju da će Ronaldo, po svršetku karijere, prihvaiti neku od funkcija u klubu.

Bez obzira kako završila Unitedova potraga za novim stručnjakom, Pochettinova budućnost na Parku prinčeva je neizvjesna iako njegova momčad uvjerljivo vodi u Le Championnatu. No, Argentinac se nalazi pod velikim pritiskom katarskih vlasnika nakon što je izgubio od Manchester Cityja u prošlosezonskom polufinalu Lige prvaka i jedino što zanima vlasnike pariškog kluba je naslov prvaka Europe.

  • +5
Aston Villa - Manchester United, engleska liga, 15.1.2022. Izvor: Profimedia / Autor: Isaac Parkin / PA Images / Profimedia

Pochettino je prije dolaska u Pariz vodio Tottenham i predvodio je 'spurse' do finala Lige prvaka 2019. godine nakon nezaboravne pobjede baš nad Ten Hagovim Ajaxom u polufinalu.

Kao mogući Pochettinov nasljednik na klupi PSG-a sve se češće spominje Zinedine Zidane.

PSG ove sezone u osmini finala čeka Real Madrid, dok će Ajax igrati protiv Benfice.

Manchester United se trenutačno nalazi na petom mjestu Premiershipa s 39 bodova, bod manje od West Ham Uniteda koji drži četvrto mjesto, posljednje koje vodi u Ligu prvaka.