a što ćeš sad?

Novak Đoković doživio je novi udarac; svima je sada jasno da će za Srbina ovo biti izuzetno teška godina

10.02.2022 u 12:22

Bionic
Reading

Prvi tenisač ATP ljestvice, Novak Đoković nalazi se na popisu sudionika Master 1000 turnira u Indian Wellsu koji će se igrati od 7. do 20. ožujka. No, još se uvijek ne zna hoće li srpski tenisač moći zaigrati na turniru koji je neslužbeni 'peti Grand Slam' sezone

Masters 1000 u Indian Wellsu jedan je od najprestižnijih svjetskih teniskih turnira. Neslužbeno ga zovu i 'peti Grand Slam' sezone, a ove godine će se igrati od 7. do 20. ožujka.

Neslužbena lista tenisačica i tenisača koji su se prijavili za ovogodišnji nastup već je popunjena, ali pitanje je hoće li se na terenima u Kaliforniji pojaviti prvi tenisač svijeta Novak Đoković.

Istina, Đoković je prijavljen za ovaj Masters 1000 turnir na kojem je do sada slavio pet puta (2008., 2011., 2014., 2015., 2016.), a sada bi njegov nastup mogla zaustaviti odluka organizatora koji su odlučili da samo cijepljeni protiv koronavirusa mogu zaigrati!

'S obzirom na to da su zdravlje i sigurnost glavni prioritet, turnir će zahtijevati valjan dokaz o potpunom cijepljenju protiv koronavirusa za ulazak u teniski kompleks Indian Wellsa. Smjernice za igrače su regulirane protokolima koje su uspostavili WTA i ATP te ograničenjima koja su uspostavile zdravstvene vlasti SAD-a u vezi sa statusom cijepljenja međunarodnih putnika koji ulaze u zemlju', navodi se u priopćenju organizatora turnira!

Prevedeno, Novak Đoković nema što tražiti na ovom turniru ako ne dostavi valjanu potvrdu da je cijepljen protiv koronavirusa! 

Za sada je sigurno tek da će Novak Đoković sljedećeg tjedna nastupiti na ATP 500 turniru u Dubaiju gdje nije potrebna potvrda o cijepljenju. Indian Wells? Gotovo je sigurno da Đoković u ožujku neće vidjeti Kaliforniju. Osim možda na TV-u. Generalno gledano, čini se da Srbina čeka izuzetno teška godina...