UŽAS NA UTAKMICI

Ovo je trenutak koji je zgrozio sve na Otoku; na noge se digla i Njemačka

29.01.2018 u 13:44

Bionic
Reading

Manchester City je slavio u četvrtom kolu FA kupa na gostovanju kod Cardiff Cityja 2:0, a glavna tema su pogibljeni startovi domaćih nogometaša od kojih je najbrutalniji bio onaj Joea Bennetta

Najgore je kod Manchester Cityja prošao njemački reprezentativac Leroy Sane kojeg je pred kraj prvog poluvremena brutalnim startom pokosio Joe Bennett. Džonom na nogu nesretnog igrača, start za zatvor, a najžalosnije je što 'krivac' nije isključen nego je dobio tek žuti karton.

  • +5
Leroy Sane, Cardiff City - Manchester City, FA kup 2018. Izvor: Reuters / Autor: ANDREW BOYERS

Igrač 'građana' morao je napustiti igru te će, prema prvim procjenama, izbivati s travnjaka oko mjesec dana, prenosi goal.hr.

Inače, Bennett je nastavio s grubom igrom pocrvenivši na kraju susreta.

Brutalan prekršaj, Bennet vs Sane

U cijelu se priču na poluvremenu putem twittera uključio i DFB koji je zamolio igrače Cardiffa da paze na njihove igrače pošto ih na ljeto očekuje Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Uz savez, stranu svojih igrača zauzeo je i Pep Guardiola žestoko se obrušivši na suce poslije utakmice.

'Suci moraju zaštititi igrače. Kad je prekršaj, prekršaj je. Kada je opasan, onda je opasan.'

Dodajmo i vijest da je branič engleskog nogometnog prvoligaša West Ham Uniteda Arthur Masuaku kažnjen sa šest utakmica zabrane nastupa zbog crvenog kartona kojega je dobio u susretu 4. kola FA Kupa protiv Wigan Athletica u subotu kada je pljunuo suparničkog igrača. 

Masuaku se u nedjelju ispričao zbog svog postupka izjavivši kako je ono bilo 'neprihvatljivo i potpuno u suprotnosti s njegovim karakterom'

Ponašanje svog igrača osudio je i menadžer West Hama David Moyes rekavši kako je ono dostojno prezira.