REAKCIJA SLAVNOG TRENERA

Ovo je prva izjava Veselina Vujovića nakon što je velika vijest postala - službena!

27.02.2024 u 05:53

Bionic
Reading

Uprava NEXE-a donijela je odluku da će klupu tog rukometnog kluba preuzeti proslavljeni crnogorski rukometaš i uspješni trener Veselin Vujović

Veselin Vujović je olimpijski i svjetski prvak s reprezentacijom Jugoslavije te trostruki osvajač Lige prvaka s Metaloplastikom i Barcelonom. Njegov pomoćnik na klupi bit će Krešo Ivanković, izbornik muške juniorske reprezentacije Hrvatske i dosadašnji trener hrvatskog premijerligaša RK Dubrava.

Službeno predstavljanje bit će na konferenciji za medije koja će biti održana u srijedu 28. veljače u 11 sati u sportskoj dvorani OŠ kralja Tomislava u Našicama. Prvu utakmicu na klupi NEXE-a Vujović će odraditi u subotu u 3. kolu domaće Lige za prvaka na gostovanju u Poreču, nakon čega slijedi put u Švedsku i utakmica protiv IK Sävehof.

'Da, donijeli smo odluku i Veselin Vujović preuzima klupu RK NEXE. Iako se u medijima ovih dana špekuliralo brojnim imenima, sada i službeno mogu potvrditi da će ekipu od srijede preuzeti Veselin Vujović, s kojim smo brzo postigli dogovor na obostrano zadovoljstvo. Naše su ambicije velike i smatramo da je u ovom trenutku Veselin Vujović najbolje rješenje za naš klub. Osim toga, odlučili smo još malo pojačati stručni stožer pa u naš klub dolazi i Krešo Ivanković, dosadašnji trener RK Dubrava i izbornik juniorske reprezentacije Hrvatske, koji će biti Vujovićev pomoćnik', rekao je predsjednik kluba Josip Ergović.

'Moram da kažem da se veselim dolasku u Našice, u klub s velikom tradicijom, velikim ambicijama. Poklopile su nam se želje na obostrano zadovoljstvo, trudit ćemo se da dajemo maksimum, ja kao trener, nadam se tako i igrači, i da se borimo za sve titule koje su u igri ove godine', javio se Vujović videopozivom za službenu stranicu kluba.

Vujović je 1988. godine u prvom izboru IHF-a proglašen za najboljeg rukometaša svijeta, a osim impozantne igračke karijere, iza sebe ima dojmljiv trenerski staž. U dva je navrata bio trener RK Zagreb, vodio je skopski Vardar, Ciudad Real, Koper i Al Sadd, a bio je i izbornik reprezentacije Srbije i Crne Gore te Slovenije, s kojom je osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu 2017. u Francuskoj, svladavši reprezentaciju Hrvatske. Posljednji angažman imao je kao izbornik reprezentacije Irana.