SLAŽETE LI SE?

Ovo je čovjek koji bi mogao odlučiti finale SP-a!

13.07.2014 u 13:48

Bionic
Reading

Thomas Müller na svjetskim se prvenstvima pokazao kao njemački nogometaš koji zabija golove u najtežim utakmicama svoje reprezentacije...

Mladom 24-godišnjem napadaču Bayerna ovo je drugi SP u karijeri, a već je skupio 10 postignutih golove te prijeti osvajanjem druge 'Zlatne kopačke' u nizu. Njegov sunarodnjak Miroslav Klose možda je protiv Brazila postao najbolji strijelac u povijesti svjetskih prvenstava, no ako Müller ovako nastavi, vrlo brzo će zasjesti na čelo vječne ljestvice.

Müller nije jedan od najboljih driblera, niti je posebno brz te fizički snažan napadač, ali je izuzetno spretan i učinkovit. U Bayernu mu možda i mogu naći zamjenu, no u njemačkoj reprezentaciji pod vodstvom Löwa postao je nezamjenjiv i igra iznimno važnu ulogu te je nerijetko čovjek odluke.

Ono što je zanimljivo, Müller najčešće zabija golove protiv jakih protivnika. Prije četiri godine s dva je gola dotukao Engleze u osmini finala, svojim je golom načeo Argentinu u četvrtfinalu te je zabio i u borbi za treće mjesto protiv Urugvaja. Ovaj put se proslavio hat-trickom u gaženju Portugala, odlučio je dvoboj protiv SAD-a te je pokrenuo 7:1 golijadu protiv Brazila.

U prvom velikom finalu ove njemačke generacije od Lahma, Schweinsteigera, Kroosa, Khedire i Özila očekivat će se kreacija, a golovi kao i uvijek, od - Müllera. Zajedno s Kloseom čini najspretniji napadački dvojac na svijetu i pitanje je ima li argentinska obrana odgovor na ono što ju čeka...