NAGAĐANJA ILI REALNOST?

Transferi hrvatskih reprezentativaca žestoko bi prodrmali nogometnu javnost - kad bi se ostvarili...

23.07.2018 u 06:53

Bionic
Reading

U ljetnom prijelaznom roku nema dana a da se ne pojavi nekoliko vijesti o mogućim transferima hrvatskih nogometaša. Neki zvuče realno, neki više poput znanstvene fantastike, a mi smo izdvojili pet koji bi sigurno zatresli svjetski nogomet kada bi se dogodili

U javnost se danas plasiraju svakojake informacije od kojih neke izgledaju zaista senzacionalno i teško ostvarivo, ali podsjećamo tako su zvučale i najave iz prošlosti, recimo transfera Luke Modrića iz Tottenhama u Real ili nekada Eduarda iz Dinama u Arsenal pa su se realizirale.

No koji bi prelasci hrvatskih nogometaša u ovome trenutku zatresli nogometnu tržnicu? Ovo je naših pet.

1. Luka Modrić – Kina

Modrić ima ugovor s Realom još dvije godine, u Madridu ga obožavaju, njegova popularnost je još više porasla na SP-u gdje je proglašen najboljim igračem, a opet ga se seli iz Madrida jer europski prvak pomlađuje momčad. Sigurno bi najjače odjeknula vijest kada bi hrvatski kapetan spakirao kofere i zaputio se u Kinu gdje ga čeka zajamčenih 40 milijuna eura po sezoni – neto!

  • +28
Luka Modrić Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

2. Ivan Rakitić – PSG

Rakitić je neizostavni kotačić Barcelone uz koju je vezan od lipnja 2021. No pojavila se informacija da je Neymar osobno tražio čelnike PSG-a da mu dovedu Hrvata s kojim je nekada igrao u katalonskom klubu, jer bi im on jamčio toliko željeni iskorak u Europi – osvajanje Lige prvaka. Raketa na Parku prinčeva s budućim najboljim nogometašem svijeta, zaista zvuči ludo i bombastično.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

3. Ante Rebić – Manchester United

Rebić je na kraju prošle sezone donio Kup Eintrachtu koji je nešto takvo čekao desetljećima, a mali iz Vinjana Donjih pozornost je privukao svojim fizičkim mogućnostima na Svjetskom prvenstvu. Tri godine je još Eintrachtov, ali teško će ostati do kraja. Nekako najatraktivnije zvuči interes Manchester Uniteda, Jose Mourinho ga je snimio, a nekih 50 milijuna eura ne bi smjelo biti problem za bogataše s Old Trafforda.

  • +25
Hrvatski nogometaš Ante Rebić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

4. Domagoj Vida – Liverpool

Vida je oduševio na SP-u u paru sa Dejanom Lovrenom. Nastupe Hrvatske pratio je i trener Liverpoola Jürgen Klopp pa se poput senzacije u medijima pojavila vijest kako njemački strateg takav tandem želi u crvenom dresu 'redsa'. Bešiktaš je ranije izvijesio cijenu od 35 milijuna eura (iako ga je doveo besplatno), cifra za Engleze ne bi smjela biti problem, ali bilo bi u najmanju ruku čudno da Klopp kupuje Hrvata, jer je u siječnju doveo Virgila van Dijka za 78,8 milijuna eura što je rekordna odšteta za nekog stopera.

  • +5
Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL

5. Mateo Kovačić – tko to zna

Kovačić želi iz Reala, Real ga ne pušta, zapravo pušta ga, ali ako netko plati suludu cifru od najmanje 90 milijuna eura. Kada bi se pojavio takav kupac bio bi to transfer koji bi brzo dobio prostor na nogometnim portalima. No odlazak iz Hrvata za takvu odštetu zvuči kao znanstvena fantastika pa će 'kraljevi' morati smanjiti svoje nezasitne financijske apetite. Taj trenutak čekaju Manchester City, Juventus, Inter, Milan, Bayern, Manchester United... I tko zna tko još!

  • +11
Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia