VREMENA SE MIJENJAJU

Niko Kovač ne bi sigurno imao ništa protiv, ali u Bayernu su se zbog toga nekada zgražali i javno negodovali

22.07.2018 u 09:09

Bionic
Reading

Ovo bi mogao biti najluđi prijelazni rok u povijesti nogometa, a razbacivanju milijuna mogao bi se pridružiti oduvijek štedljivi Bayern koji je ranije kritizirao one koji su isplaćivali ogromne odštete

Bavarski div oduvijek je bio protiv toga da se plaćaju nenormalni iznosi samo za jednog igrača. Iz Bayerna su dizali glas kada su se u svijetu dešavali rekordni prelasci poput onoga Neymara u PSG, a najbogatija njemačka momčad zadnjih desetak godina učestalo je upozoravala na nepoštenu potrošačku politiku i drugih velikana poput Reala, Barcelone, Manchester Cityja, Chelsea...

No i Bayern bi mogao prekršiti svoja pravila pa se šuška kako se prvak Njemačke uključio u lov na francuskog napdača koji igra u Manchester Unitedu Anthony Martiala.

Za njega je interes ranije pokazao i Chelsea kojem nikada nije bio problem zavući ruku u blagajnu, a sada je dobio neočekivanu konkurenciju u Bayernu, jer na Old Traffordu za svojeg igrača traže oko 100 milijuna eura.

  • +5
Francuski napadač Anthony Martial Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Samo za uporedbu najskuplja Bayernova kupnja bila je u srpnju prošle godine kada je iz Lyona doveden centralni veznjak Corentin Tolisso za 41,5 milijuna eura, a prije toga je rekord držao transfer braniča Javija Martineza iz Athletic Bilbaa 2012. sa 40 milijuna eura.

Dakle, u Bayernu nikada nisu platili veći iznos od 50 milijuna eura za nekog nogometaša, a kamoli dali 100, no možda i tamo polako mijenjaju poslovnu politiku.

Anthony Martial - 2018. Izvor: Društvene mreže

Novi Bayernov trener Niko Kovač sigurno ne bi imao ništa protiv da u svlačionicu dobije sjajnog napadača te da pod njegovim vodstvom klub isplati takvu odštetu zbog kakvih su se nekad u prošlosti svi u tome bundesligašu zgražali.