FIFA_SP_2018.svg

Ovo više nije normalno

Je li moguće da Mourinho ovoliko milijuna nudi za Antu Rebića? Pomutnja u Kovačevu Bayernu

Bionic
Reading

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji senzacionalno osvojila titulu viceprvaka svijeta logično je to da je nekim igračima rapidno skočila cijena na tržištu. Jedan od njih svakako je stasiti Imoćanin Ante Rebić

Nakon sjajne sezone u njemačkom Eintrachtu iz Frankfurta, s kojim je osvojio njemački kup odigravši u finalu protiv Bayerna najbolju utakmicu karijere (dva gola u pobjedi 3:1!), na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 24-godišnji Rebić bio je nezamjenjiv među udarnih 11 Hrvatske. Bez njega izbornik Zlatko Dalić sigurno ne bi napravio ovo pravo sportsko čudo, a 185 centimetara visoki dečko iz Vinjana Donjih pored Imotskog, najkraće rečeno, oduševio je svojom igrom nogometne stručnjake.

>> Inter šokirao bogate kupce, Perišiću cijena narasla do neba; malo tko to može platiti!

Stoga je jasno kako je upravo Rebić, jedan od najmlađih Hrvata od igrača koje je Dalić koristio, želja mnogih velikih klubova. Stoga u Eintrachtu trljaju ruke jer sada se, osim Bayerna, koji je uoči Svjetskog prvenstva preuzeo bivši hrvatski izbornik Niko Kovač, u lov na Rebića uključilo još nekoliko moćnih klubova. Naime, upravo je Kovač najzaslužniji za Rebićeve sjajne igre i ogromno samopouzdanje koje je dobio igrajući pod njim za Eintracht, ali cijena od 40 milijuna eura, koliko je za njega izvješeno čelnicima Bayerna, činila se prevelika.

No nakon Rebićevih igara u Rusiji, pogotovo protiv Argentine, koju je načeo fantastičnim golom, prema pisanju njemačkih medija praktički da ne postoji šansa da Eintracht u sljedećih nekoliko tjedana zadrži Rebića.

DALIĆEVI VITEZOVI

Francuzi nisu ni svjesni kakvu životnu priču, na putu do svjetskog vrha, imaju hrvatski heroji

Pogledaj galeriju

Kako piše visokotiražni Bild, za Rebića je navodno u Eintracht stigla nemoralna ponuda, ali ne iz konkurenta Bayerna, nego iz velikog Manchester Uniteda. Ako su izvori točni, klub koji vodi karizmatični Portugalac Jose Mourinho spreman je platiti okruglih 50 milijuna eura, što znači da bi Imoćanin koji je kao tinejdžer iz RNK Split prodan u talijansku Fiorentinu za šest milijuna eura postao apsolutni hrvatski rekorder!

Slična je priča i s Ivanom Perišićem koji bi mogao iz Intera preseliti također u Manchester United.

Prije dvije godine Rebićeva vrijednost prema Transfermarktu kretala se između milijun i dva eura, no sada ispada kako ga je Eintracht otkupio od Fiorentine za 'kikiriki', a na njemu može zaraditi više nego na bilo kojem igraču u povijesti. Netko bi, poučen transparentima na spektakularnom dočeku u Zagrebu, rekao - VI NISTE NORMALNI!

Dodajmo tome kako bi eventualnim transferom u Manchester United Rebić ispisao novu stranicu u povijesti hrvatskog nogometa jer još niti jedan igrač iz Lijepe Naše nije nosio dres 'crvenih vragova'. Nekoliko ih je bilo blizu (Modrić, Mandžukić…).

No nema sumnje kako će nakon ove informacije potražnja za Rebićem još porasti i nije nemoguće da je zapeo za oko još nekom velikom klubu kojem novac nije problem. Uostalom, nakon Rebićevih igara na SP-u - u napadu, ali i obrani – jasno je kako je tom dečku samo nebo granica.

Sada ispada kako bi Bayern sa spomenutih 40 milijuna eura, što im je bilo previše, dobro prošao. Zbog Mourinhove ponude sada je u Bayernu mala pomutnja jer je Kovač očito svjestan toga da ga neće uspjeti dovesti.

  • +36
Najbolje fotografije dočeka Vatrenih Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal