PRIOPĆENJE

Overeem pronašao krivca za doping skandal

24.04.2012 u 16:28

Bionic
Reading

Alistair Overeem se nakon više od tri tjedna šutnje napokon obratio medijima sada kada je jasno da se neće pojaviti u meču za titulu UFC-a protiv Juniora dos Santosa

'The Reem' se očitovao preko službenog priopćenja, a za pad na doping testu je okrivio lijek koji mu je prepisao doktor.

Prenosimo vam priopćenje u cijelosti.

'Stvarno sam duboko pogođen što vas moram izvijestiti da sam se 20. travnja povukao iz priredbe na kojoj sam trebao nastupiti 26. svibnja kako bi se u miru mogao posvetiti situaciji vezanoj uz Atletsku Komisiju Nevade. Ne mogu vam izraziti koliko mi je žao zbog Komisije, Juniora dos Santosa, fanova, zaposlenika UFC-a, prijatelja, obitelji i svih ostalih na koje je ovo utjecalo. Ja apsolutno ne upotrebljavam nedopuštena sredstva. Ja sam potpuno čist borac i učinit ću sve da bih ovo dokazao.

Prije press konferencije za UFC 146 ponovno sam ozlijedio lijevu stranu rebara. Doktor mi je prepisao, a ja sam prihvatio lijek koji je bio pomiješan s testosteronom. Potpuno sam bio nesvjestan da je testosteron bio jedan od sastojaka ovog lijeka. Iako nisam znao da kršim pravila, svjestan sam da je moj posao znati takve stvari i znati što unosim u svoje tijelo.

Poštujem Ateltsku Komisiju i direktora Keitha Kizera i poštujem posao koji rade za MMA sport. Veselim se zajedničkom poslu u narednim danima i tjednima.

Prijatelji i fanovi, molim vas za vaše strpljenje. Molim vas da mi pružite potporu. Obećavam vam da ću se uskoro vratiti u oktogon.'