ŽESTOKE KRITIKE

'Overeem nije muško, podnosi batine kao pi.....'

06.02.2013 u 13:04

Bionic
Reading

Čini se da je posljednjih dana otvoreno natjecanje tko će više i žešće kritizirati Alistaira Overeema, koji je sve do posljednjeg poraza pripadao među top dva ili tri borca u UFC-u, no sada je nakon nokauta koji mu je nanio Antonio Silva ipak pao na šesto mjesto, barem tako upućuje novouvedena službena ljestvica najbolje svjetske MMA organizacije

Overeem se odlučio nakon ovog teškog poraza povući malo u osamu, još uvijek nigdje nema njegove konkretnije izjave da napokon saznamo što se dogodilo tijekom borbe, zašto se odlučio na onako veliki rizik sa spuštanjem ruke što ipak nije prošlo uspješno, kao što to obično prolazi Andersonu Silvi.

Overeemovi sunarodnjaci Ramon Dekkers i Bas Rutten reagirali su prilično kritički na ovaj njegov nastup.

'Mislio sam da smo naučili Overeema da podnese batine kao muškarac, a ne kao pičkica', napisao je na Twitteru Dekkers, legendarni nizozemski K-1 borac.

'Vjerujem da je Overeem iz Golden Gloryja otišao zbog nekih sparing partnera, kao što su bili Gokhan Saki. Mislim da je upravo u tome problem, sada nema više dobre sparing partnere, on je vjerojatno najbolji u Blackziliansu i nitko mu nije dovoljno velik izazov. On je očito toliko vjerovao u sebe i bio nepristojan prema Bigfootu da je vjerojatno čak i smetnuo s uma na njegov odličan meč protiv Fedora. Imao je iznimno lošu taktiku i to je rezultiralo teškim porazom', analizirao je Rutten.

Inače, Overeem je prve dvije runde na sudačkim listama dobio, a to potvrđuje i ukupna statistika u kojoj je unatoč porazu u konačnici u nemaloj prednosti. Bigfoot je plasirao ukupno tek 21 značajniji udarac, a Overeem njih čak 51. Naravno, najveći dio značajnijih udaraca Silva je plasirao u onih pola minute zadnje runde kada je slavio nokautom, njih 14 od 21.