SVE IZGLEDA VRLO JEDNOSTAVNO

Ove riječi kapetana Bijača potvrđuju s kakvim su motivom Barakude stigle na SP

05.02.2024 u 14:13

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti pobjedom su otvorili Svjetsko prvenstvo u Dohi svladavši u 1. kolu Australiju s 13:8 (5:1, 4:2, 2:2, 2:3).

Hrvatska je protiv Australije krenula sjajno, s po dva gola Lorena Fatovića i Rina Burića, jednim Marka Žuvele, te čvrstom obranom, došla do prednosti od 5:1 i to je odvelo utakmicu u mirnije razdoblje.

U drugoj četvrtini ta prednost je narasla na čak 7:1 i 8:2, a dokraja je pao intenzitet, pa je na kraju bilo 'plus 5' za Hrvatsku.

Odličan nastup imao je i vratar Marko Bijač, koji je skupio 11 obrana.

'Krenuli smo kao što smo i htjeli, s čvrstom obranom. Inzistirali smo tijekom cijelih ovih priprema da se zadrži ta agresivnost i želja za blokiranjem svakog udarca. Usjeli smo u tome, pogotovo na otvaranju utakmice. A kad smo tako čvrsti u obrani, onda se ta sigurnost prenese u napad. Danas smo uspjeli, odvojili se na početku i mirno držali distancu od Australije do kraja utakmice', rekao je Bijač te nastavio.

'Možda ostaje žal za tih nekoliko olako primljenih golova. Ali moramo biti zadovoljni otvaranjem svjetskog prvenstva. Trebamo se odmoriti i pripremiti se za sljedeću utakmicu (op.a. protiv Španjolske), jer znamo što nam nosi. Sigurno će biti teška'.

U drugom kolu skupine A Hrvatska će u srijedu, s početkom u 17 sati, igrati protiv Španjolske. Bit će to već treći međusobni dvoboj ove dvije reprezentacije u kratkom vremenu. Na nedavnom Europskom prvenstvu u Dubrovniku i Zagrebu, Hrvatska je nakon raspucavanja pobijedila u grupnoj fazi, ali su Španjolci uzvratili u velikom finalu, u kojem su slavili 11:10.