PITAMO I VAS

Ovakve igre Alena Halilovića više nisu slučajnost; zaslužuje li Dalićevu pažnju?

12.11.2023 u 09:19

Bionic
Reading

Posljednji nastup u dresu hrvatske nogometne reprezentacije Alen Halilović imao je u lipnju 2019. godine, kada mu je izbornik Dalić dao 32 minute u prijateljskom ogledu protiv Tunisa. Prije toga, hrvatski je dres oblačio u svibnju 2016., kada je na klupi Hrvatske sjedio Ante Čačić

Puno je već prošlo od posljednjeg Halilovićevog nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Istina, u međuvremenu je promijenio i dosta klubova, s time da i nije bilo neke konstante u njegovim nastupima. Tek povremeno bi zabljesnuo i podsjetio na svoj ogromni nogometni potencijal.

Naravno, zato ne treba ni čuditi da je nestao s reprezentativnog 'radara', odnosno što nije bio pozivan u nacionalnu selekciju.

No, očito je Halilović ovog ljeta pogodio i klub i ligu, te je od ljeta u kontinuitetu. I ne da samo da je standardni član momčadi Fortune iz Sittarda, nego svojim igrama zaslužuje najviše ocjene.

Tako je bilo i ovog petka, kada je u pobjedi 4:1 protiv Heraclesa upisao i gol i asistenciju, a za svoju izvedbu dobio najbolju ocjenu od svih na terenu - odnosno '9'.

Zanimljivo, Halilović s ocjenom 9,9 koju je zaradio u okršaju protiv Volendama je i drugi najbolje ocijenjeni igrač ove sezone u iznimno jakoj nizozemskoj Eredivisie. Osim toga, a statistika ne laže, Halilović je drugi najkreativniji igrač lige, iza PSV-ovog Joeya Veermana.

Naime, Halilović je u svih dosadašnjih 12 prvenstvenih utakmica kretao do prve minute, bio je na terenu 1022 minute, te je postigao dva gola i dodao dvije asistencije. S time da je i u Kup-utakmici upisao jedan gol.

Pogledamo li statistiku veznih igrača koje je izbornik Dalić pozvao za nadolazeće okršaje protiv Latvije i Armenije (Baturina 2 gola/1 asist, Pjaca 2/0, Sučić 0/1, Moro 0/1, Majer 1/2), evidentno je da je Halilovićev (3/2) učinak uvjerljivo najbolji.

Tko zna, možda će izbornik Dalić, kada već prati i utakmice nizozemske lige zbog Josipa Šutala i Borne Sose, pozornost skrenuti i na Halilovića. Naravno, pod uvjetom da ovaj 27-godišnjak nastavi igrati u istom ritmu.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'

Standings provided by Sofascore