OPET U MOMČADI KOLA

Nizozemci se čude Halilovićevim igrama. Ni izbornik Dalić neće ga moći ignorirati

18.09.2023 u 08:32

Bionic
Reading

Momčad Fortune Sittard nakon pet odigranih kola u nizozemskoj Eredivisie s dvije pobjede i tri remija drži visoko peto mjesto, a velike zasluge za taj uspjeh kluba, koji se obično nalazi u donjem dijelu tablice, pripadaju 27-godišnjem hrvatskom veznjaku Alenu Haliloviću

Alen Halilović od dolaska u Fortunu kao da je dotakao svoju sreću. Iz utakmice u utakmicu, iz kola u kolo sve je bolji, a kada je tako inspiriran, onda ni protivnicima nije lako.

U subotnjem ogledu protiv Volendama odigrao je gotovo pa savršenu utakmicu, jer za svoj doprinos dobio je ocjenu 9,9.

U 89 minuta provedenih na terenu, jer trener ga je izvadio kako bi zaradio ovacije, upisao je pogodak koji možete vidjeti OVDJE, asistenciju, imao 88 posto uspješnih dodavanja, osam ključnih dodavanja, uz to je imao još jednu sjajnu priliku, ali koja je tek za koji centimetar prohujala kraj gola, uz još pet udaraca na gol.

Dakle učinak uistinu impresionira. No nije ovo sam privremeni bljesak, jer Halilović je na tom nivou još otkako je stigao u Nizozemsku te na najbolji način uzvraća povjerenje treneru Dannyju Buisu.

Naravno, prerano je govoriti treba li izbornik Dalić skrenuti pozornost na njegovu formu, ali svakako bi mogao - kad već prati nastupe Josipa Šutala, Borne Sose, Luke Ivanušeca, pa i Jakova Medića u jakoj nizozemskoj ligi, onda neka pogleda i Halilovića te procijeni vrijedi li ovog neosporno velikog talenta, kojeg je zimus trener Jakirović 'elegantno' udaljio iz Rijeke, možda vratiti u reprezentativni kadar.

Ali da ne bi bilo da ga samo hvalimo mi - dovoljno govori podatak da je Halilović već drugo kolo zaredom u najboljoj 11-orici kola.

S time da ovaj, često i pretjerano kritizirani igrač, ipak ne igra u velikanima poput Feijenoorda, Ajaxa ili PSV-a, već u osrednjoj Fortuni.

Standings provided by Sofascore