I ALEN U ČUDU

Van Basten i Van der Vaart u zanimljivom razgovoru komentirali Halilovića

18.09.2023 u 21:06

Bionic
Reading

Iako su prošla već dva dana od pobjede 3:1 Fortune Sittard nad Volendamom, o odličnom izdanju Alena Halilovića još se uvijek govori i priča. Reći će mnogi možda i nezasluženo, no hvalospjevi dolaze od eminentnih nizozemskih stručnjaka

Pogodak, asistencija, 88 posto uspješnih dodavanja, od koji je čak osam bilo ključnih, pet udaraca prema golu... I gotovo savršena ocjena deset. No, 'uskratili su mu jednu desetinku (9,9), možda da ga samo dodatno motiviraju.

No, Alenu Haliloviću, čini se, nekakvog dodatnog podražaja ne treba više, jer od dolaska u Nizozemsku odigrao je svih pet u vrhunskom izdanju. Posljednje dvije bile su toliko dobre da je i iz ovog osrednjeg kluba stiago u idealnu momčad kola.

Prije nekoliko tjedana hvalio ga je Rafael van der Vaart, a sada mu se u svojoj kolumni 'poklonio' Henny Meijer, bivši napadač Rode JC, Ajaxa i FC Groningena.

'Halilović je asistirao Oguzhanu Özyakupu i sam upisao završni akord. Alen Halilović je bio stvarno fenomenalan u Fortuni Sittard a posebno imponira što mu to nije bilo prvi put ove sezone', kaže Meijer u De Telegraafu.

'Sjećam se da ga je jednom angažirao SC Heerenveen, kao propalog vrhunskog talenta iz FC Barcelone. U to vrijeme stvarno ste samo povremeno vidjeli njegovu klasu. Sada kada se čini da je postao puno zreliji, stvarno možete vidjeti zašto je nekoć slovio za velikog talenta. Što se mene tiče, on je zapravo igrač tjedna, s golom i asistencijom. Može dribljati, ima fantastičan osjećaj u lijevoj nozi i također je spreman obaviti prljavi posao', poručio je Meijer.

Tijekom ponedjeljka, na nacionalnoj TV, u specijaliziranoj emisiji, u studiju su sjedili Marco van Basten te Rafael van der Vaart, a znamo što obojica znače za nizozemski nogomet. I na upit Van Bastena, što bi Ajaxu trebalo, Van der Vaart je bez pardona ispalio: Brobbey kao špica, Bergwijn lijevo, Berghuis desno i Halilović kao 'desetka'.

Dakle očito je Halilović dobio još jednu dimenziju, zbog kojih su ga mnogi podcjenjivali, odnosno gurali van terena. Iako nam je i sâm znao reći da se o njemu govori paušalno, bez da ga itko gleda, već samo na temelju predrasuda.

Ali sada kada ga Nizozemci toliko hvale, onda ne treba sumnjati da se Halilović uistinu vraća u nogometni život. I što je još važnije, ima pred njim još puno utakmica.