VAN DER VAART OTKRIVA

Jedan telefonski poziv legendarnom Nizozemcu oživio je Halilovićevu karijeru

25.09.2023 u 11:43

Bionic
Reading

Nakon brojnih kritika koje je dobivao prethodnih godina, Alen Halilović posljednjih tjedana uživa u hvalospjevima. Još uvijek je igrač s najvišom ocjenom (9.9) u prvih šest kola nizozemske Eredivisie, a česta je tema i legendarnog Nizozemca Rafaela van der Vaarta

Alen Halilović igra nogomet kakav se od njega mogao i očekivati. Istina, proteklih godina tek ga je periodično prezentirao, te su njegove epizode po brojnim klubovima uglavnom opisivane - lošima.

No, ovaj 27-godišnjak očito je vjerovao u sebe, nije se predavao te je uz podršku legendarnog Nizozemca Rafaela van der Vaarta pronašao klub i sredinu koji mu vjeruju. Nije bilo lako, što potvrđuju i riječi već spomenutog Nizozemca.

'Halilović me nazvao, jer sam trenirao njegova brata u Esbjergu. Nazvao me i rekao mi da se želi vratiti u Nizozemsku (op.a. igrao je svojevremeno u Heerenveenu), pitao me mogu li mu pomoći da oživi karijeru. Sve sam zvao - Volendam, Vitesse...'.

'I Svena Mislintata (op.a. smijenjenog sportskog direktora Ajaxa)?', pitao je Van Ramshorst u šali.

Van der Vaart mu je odmah odgovorio: 'Pa, da sam trenutno glavni u Ajaxu, odmah bih ga zvao. Iskreno to mislim. Još se mora osposobiti, razumijem to. Pokušao sam mu pomoći da dobije priliku. Čak sam nazvao Pierrea van Hooijdonka iz NAC-a, koji mi je rekao: 'Dogovoreno'.

No, Halilović nije htio igrati u drugoj ligi.

'Svi ostali klubovi su rekli 'ne', pojasnio je Van der Vaart.

'Excelsior ga je dočekao i pustio ga da trenira dva dana. To je prošlo odlično, Excelsior ga je htio, ali onda je Fortuna došao drugim putem i on je otišao tamo. Tako sam sretan zbog njega. U najboljim je igračkim godinama i sjajan je dečko'.

Zanimljivo, njegova Fortuna doživejla je u ovom kolu gostujući poraz 0:3 kod Go Ahead Eaglesa, ali Halilović je u svojoj momčadi imao uvjerljivo najbolju ocjenu. ustvari, bio je bolje ocijenjen i od većine igrača domaćih. Dakle, posve je jasno da Halilović napokon pokazuje što zna i može.