HAJ - DIN : 1:1

Ovako su splitski derbi vidjeli 'bili' i 'modri'

14.03.2015 u 18:45

Bionic
Reading

Hajduk i Dinamo odigrali su zanimljv derbi, nakon kojeg i jedni i drugi mogu biti zadovoljni. Derbi je završio bez pobjednika 1:1, s time da su gosti iz Zagreba pogodak za izjednačenje zabili u posljednjim sekundama sudačke nadoknade

Hajduk je poveo pogotkom 17-godišnjeg Andrije Balića, koji je tako nastavio sjajan realizatorski niz, zabivši peti gol u posljednje četiri utakmice.

'Da, poveli smo tim golom i vodili do 94. minute, do samog kraja utakmice. Naravno da smo sada žalosni i tužni', rekao je Balić, kojeg je trener Poklepović izvadio u 82. minuti, a splitska ga publika nagradila velikim pljeskom.

'Bilo je veselje i spektakl, Poljud je slavio, slavili smo i mi. Ali, nažalost, primili smo taj gol i sad više nije tako veselo', zaključio je Balić.

Trener Dinama Zoran Mamić ovako je vidio derbi utakmicu na Poljudu koja je završila bez pobjednika:

'Mislim da smo vidjeli neizvjesnu i ravnopravnu utakmicu pa je i rezultat realan. Mi smo zabili pogodak na samom kraju, ali mogli smo ranije usmjeriti igru u našem smjeru. Nismo zabili pa je Hajduk poveo i bio blizu tri boda, da bi mi na kraju zabili prekrasan pogodak za konačan remi', rekao je trener pa se osvrnuo na fantastičan niz nepobjedivosti koji su 'modri' nastavili.

'Ovo je sigurno korak prema tome da završimo sezonu bez poraza, ali volio bih da se to ne spominje. Mi ne moramo ništa osim biti prvaci i osvojiti Kup. To su želje i ciljevi, a dodatno opterećenje nam zaista nije potrebno', rekao je trener i prokomentirao igru Hajduka:


'Znamo kako Hajduk inače igra napadački pred svojom publikom, što nije baš danas bio slučaj, ali to je tako. Veselje je da i u momčadi Hajduka ima mladih igrača i to je dobitak za sve nas koji radimo u nogometu.'

Modri na Poljudu nisu imali puno prilika kao u prošlim utakmicama:

'Da, imali smo dva zicera, Pjaca u prvom i Fernandes u drugom, no to je ipak malo. Naravno, imamo puno ozljeda i to se vidi. Imamo dosta problema, ali izdržali smo i ostali danas neporaženi', kaže trener i za kraj objašnjava da se ne slaže s izjavom o 'lošim stvarima u našem nogometu':

'Ja ne mislim da hrvatski nogomet ima takvih problema kao što se priča. Reprezentacija i njen rezultat na stranu, ali dvije godine smo imali dva kluba u Europskoj ligi, Hajduk i Split u play-offu, liga je sve bolja, mlade reprezentacije su na svim natjecanjima... Ne vidim tu neke probleme, a ja bih volio da se više priča o infrastrukturnim problemima koje imamo.'