proslava na maksimiru

Ovako se Dinamova udarna momčad poklonila mladima koji dolaze: Špalir za viceprvake

04.05.2019 u 17:59

Bionic
Reading

Nakon što je Dinamova U-23 momčad osvojila drugo mjesto na prestižnom Premier League International Cupu, dočekana je špalirom od strane udarne Bjeličine momčadi koja također privodi kraju svoju povijesnu sezonu...

Iza Dinama je sjajna sezona kojoj će potkraj svibnja doći kraj. Nenad Bjelica sa svojim igračima nakon gotovo 50 godina suše napokon je uspio izboriti europsko proljeće i tamo tek ispasti nakon produžetka u osmini finala protiv Benfice, a u HT Prvoj ligi titulu je osigurao s velikom prednošću ispred Rijeke koju će pokušati savladati i u finalu Kupa u Puli 22. svibnja te tako osvojiti dvostruku krunu.

  • +25
NK Slaven Belupo - NK Dinamo (30. kolo HT Prve lige) Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Iskazali su se također i juniori koji su bili blizu ulaska u polufinale omladinske Lige prvaka, no boljim izvođenjem penala zaustavio ih je Chelsea.

Kao šlag na tortu 'modre' renesanse došao je ovosezonski Premier League International Cup, na kojem je U-23 momčad dogurala sve do finala.

Dinamovi talenti su svladali West Ham United, Porto, Tottenham i Southampton, a u finalu su igrali protiv Bayerna. Iako se nisu okrunili titulom pobjednika, pokazali su sjajnu igru, hrabrost i motiviranost, i dokazali da su zasluženo među najboljima u Europi.

Kad su se vratili u Zagreb, dočekalo ih je ugodno iznenađenje. Seniorska momčad priredila im je špalir na Maksimiru i tako pokazala da cijeni ovaj veliki uspjeh na međunarodnoj sceni.

Neki od junaka Premier Cupa zasigurno će već sljedeće sezone biti kandidati za nastup u udarnoj ekipi Nenada Bjelice...