FIFA_SP_2018.svg

JAKO EFIKASNI, ALI...

Ovaj podatak mora zabrinuti Dalića, ali bi mogao biti i dvosjekli mač za Rusiju!

  • Ivan Janković
  • Zadnja izmjena 04.07.2018 15:12
  • Objavljeno 04.07.2018 u 15:12
Bionic
Reading

Ruska nogometna reprezentacija najefikasnija je na ovom Svjetskom prvenstvu, s čak 35% upućenih udaraca pretvorenih u pogodak, što upozorava, ali može i značiti da je dosad ova ekipa imala i puno sreće pred golom suparnika...

Izabranici Stanislava Čerčesova iznenadili su mnoge plasmanom u četvrtfinale pokraj Španjolske i za nagradu ih čeka okršaj s Hrvatskom u Sočiju u subotu, u kojem mogu izboriti mjesto među četiri najbolje reprezentacije SP-a kojem su domaćini.

  • +31
SP 2018., osmina finala: Španjolska - Rusija Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako je kvaliteta na strani naše reprezentacije, treba biti oprezan, o čemu svjedoči i ovaj zanimljiv podatak. Naime, Rusi su daleko najefikasnija momčad dosadašnjeg dijela turnira, s čak 35% udaraca po golu pretvorenih u pogotke. Na drugom mjestu nalazi se Kolumbija s 22%, a treća je Belgija s 21%.

To govori da ova momčad koja je dosad postigla devet golova na turniru zna kako svladati protivničkog vratara, ali može biti i dvosjekli mač. Naime, dojam je da su ruski ofenzivci imali i dosta sreće kako bi napuhali ovu statistiku. Protiv Saudijske Arabije i Egipta gotovo da im je sve ulazilo u mrežu, dok se protiv Urugvaja nisu našli u mnogo šuterskih pozicija, a protiv Španjolske su se praktički odrekli napadačke igre i bunkerom pokušavali izboriti penale.

Kako god, Slaven Bilić i Stjepan Tomas upozoravaju ove srijede da se radi o organiziranoj momčadi koja zaslužuje svaki respekt, a iako treba vjerovati u prednost po pitanju kvalitete Hrvatske u ovom dvoboju, dosadašnji turnir je pokazao da svatko može iznenaditi svakog pa će se naši zasigurno morati namučiti kako bi prošli u polufinale...