FIFA_SP_2018.svg

domoljubni, ali...

U Rusiji splasnula euforija: Mnogi ne vjeruju da je Hrvatsku moguće pobijediti!

Bionic
Reading

Svaki treći Rus vjeruje u prolazak ruske nogometne reprezentacije u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva tj. u pobjedu nad Hrvatskom u četvrtfinalu, pokazala je anketa Sveruskog centra za istraživanje javnoga mnijenja (VCIOM), čiji su rezultati objavljeni u srijedu.

U VCIOM-ovoj anketi tek 33 posto anketiranih smatra da će Rusija igrati u polufinalu, dok ostatak vidi hrvatsku reprezentaciju među četiri najbolje na Svjetskom prvenstvu.

  • +46
SP u nogometu, osmina finala: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Očekivanja da bi Rusija mogla osvojiti turnir i postati postati svjetski prvak porasla su s osam posto nakon utakmice 'zbornaje' s Urugvajem (0:3), na 17 posto ispitanika u anketi VCIOM-a nakon pobjede nad Španjolskom u osmini finala.

Anketa je provedena 2. srpnja na uzorku od 1.600 ispitanika.

U anketi dnevnika Sport Ekspress situacija je nešto drukčija. Pobjedu Hrvatske prognoziralo je 37 posto ispitanika, dok 63 posto vjeruje u domaću reprezentaciju. No, čak i trećina skeptičnih je mnogo, kad znamo da su Rusi jedna od najdomoljubnijih nacija i rijetkost je da im netko na sportskom ili nekog drugom bojištu utjera strah u kosti.

To pokazuje da je euforija nakon velikog trijumfa protiv Španjolske brzo splasnula, a hrvatska reprezentacija izaziva veliki respekt...