FIFA_SP_2018.svg

jednostavno je velik

Ovaj je mladić u finalu SP-a Hrvatsku bacio u očaj, no njegov je potez oduševio sve

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 17.07.2018 20:32
  • Objavljeno 17.07.2018 u 20:33
Bionic
Reading

Kylian Mbappe (19) oduševio je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Francuski je tinejdžer oborio nekoliko rekorda, u finalu je zabio za konačnih 4:2 u pobjedi 'tricolora' protiv Hrvatske te na kraju zaslužio i nagradu za Najboljeg mladog igrača ovog SP-a. Koliko god nas je zavio u crno ipak mu se zbog jednog poteza treba nakloniti

Već smo ranije pisali kako je 19-godišnji francuski reprezentativac i napadač PSG-a Kylian Mbappe odlučio sav novac koji zaradi nastupima na SP-u u Rusiji donirati u humanitarne svrhe. Sad je objavljeno i kolika je to svota...

Procjena je kako je Mbappe za svaku utakmicu odigranu na SP-u dobio oko 20.000 eura, a uz to će od nagrada i bonusa za osvojeno SP koje će mu isplatiti nacionalni Savez, francuska Vlada i sponzori, ukupno namaknuti čak 450.000 eura! I sav će taj novac otići humanitarnoj zakladi 'Premiers de Cordee' koju je početkom 2017. godine osnovao sam Mbappe kako bi pomogao djeci s posebnim potrebama.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Mladi je golgeter na ovom SP-u za Francusku zabio četiri gola, odigrao je sjajan turnir, stigao do naslova svjetskog prvaka te je nagrađen trofejem za Najboljeg mladog igrača. Istina, nećemo ga pamtiti po dobru jer su nas Francuzi pobijedili 4:2 u finalu SP-a, a Mbappe je zabio četvrti gol 'tricolora'. No, mladić stvarno ima veliko srce, to mu se ne može osporiti. Za njegov potez i donaciju od 450.000 eura zaslužuje naklon do poda.

Neki će reći 'lako njemu', pa zarađuje milijune eura, što mu je tih 450.000. Istina, Mbappe u PSG-u ima plaću od nešto više od milijun i pol eura na mjesec, no ipak je i dalje veliki čovjek. Svaka čast mali!