FIFA_SP_2018.svg

Vješte bojanove ruke

Ovaj je čovjek odradio lavovski posao kako bi 'spasio' junaka Subašića

Bionic
Reading

Hrvatska se u Sočiju borila za polufinale Svjetskog prvenstva. I nije moglo bez drame u Sočiju koja je otišla u produžetak te nakon toga u raspucavanje. Velika, povijesna pobjeda Hrvatske!

Nakon 90 minuta bilo je 1:1, s time da su se našima dogodilo pregršt pehova. Prvo Perišićeva vratnica, pa potom u 87. minuti i neugodna ozljeda Danijela Subašića, prvog vratara i junaka koji je protiv Danske kada je u raspucavanje zaustavio tri udarca s bijele točke.

No, ta se ozljeda dogodila u trenucima kada je izbornik Zlatko Dalić već napravio ti promjene i do produžetka više nije imao pravo mijenjati.

  • +38
SP u nogometu, četvrtfinale: Rusija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

A i znamo kakvu psihološku stabilnost donosi Subašić.

Tako je uz doktora Bahtijarevića ključnu ulogu pod pauzom imao Bojan Radanović. Masirao je i masirao Subašića, trčao do klupe po kreme, sprejeve i još masirao.

Vjerujemo da se u tih pet minuta preznojio skoro kao i igrači na terenu.

Na kraju je sve ispalo dobro, jer Subašić se ipak pojavio na golu.

U produžetku se istaknuo s tri izvrsne obrane, u 112., potom 113. i na kraju u 117. minuti. Međutim, kod udarca Fenandesa nije mogao ništa, čime su Rusi stigli do izjednačenja i izvođenja kaznenih udaraca.

I kako je krenulo? Obranom Subašića te završnim golom Ivana Rakitića. Za novo veliko slavlje.

Dalićeva Hrvatska ponovila je uspjeh legendarne generacije iz 1998. godine! Nakon teško izborene pobjede protiv Danske u osmini finala, svladali su hrvatski nogometaši u jednako teškom dvoboju ove subote u Sočiju i domaće Ruse te tako ušli u polufinale SP-a i nastavili svoju bajku koja će trajati sve do sljedećeg vikenda.

LUDA ATMOSFERA

Pogledajte hrvatske i ruske navijače na stadionu u Sočiju

Pogledaj galeriju
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal