'mourinho efekt'

Otpustiš Josea Mourinha i samo nekoliko sati kasnije vrijednost kluba na burzi skoči 'u nebo'

20.12.2018 u 07:18

Bionic
Reading

Čelnici Manchester Uniteda u utorak su uručili otkaz Joseu Mourinhu (55), a svi su se raspisali o milijunskoj odšteti koju će Portugalac 'ubrati' zbog prijevremenog raskida ugovora. No, priča o razlazu Uniteda i Mourinha ima i drugu stranu, pozitivnu za klub...

Prema ugovoru United je Joseu Mourinhu dužan isplatiti otpremninu od čak 26 milijuna eura! Težeg financijskog gubitka 'crveni vragovi' se mogu spasiti samo ako ne izbore nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone, tada bi Mourinho dobio 'samo' - 20 milijuna eura!

No, čini se kako čelnicima momčadi s Old Trafforda to neće predstavljati nikakav veći trošak. Naime, samo nekoliko sati nakon što su Mourinhu uručili otkaz na svjetskim se burzama, gdje se među ostalim trguje i dionicama Manchester Uniteda, dogodilo pravo čudo.

Sve je krenulo od New Yorka, otvaranje poslovanja na tamošnjoj Burzi (NYSE) označilo je i početak radosti za sve dioničare Manchester Uniteda. U samo par sati vrijednost klupskih dionica skočila je za više od pet posto, točnije na 18,22 dolara te je samo u tom vremenu vrijednost kluba skočila za nevjerojatnih 151 milijun dolara!

  • +16
Jose Mourinho - nogometni trener Izvor: Pixsell / Autor: John Walton/Press Association/PIXSELL

Ispada da je Mourinhov odlazak sjajna vijest ne samo za obeshrabrene navijače 'crvenih vragova' koji su najnezadovoljniji klupskim igrama i rezultatima već i za dioničare iznenada posrnulog velikana svjetskog nogometa. Nije Jose Mourinho najveće zlo, možda je na terenu i u svlačionici Uniteda napravio štetu, ali dioničari će ga - slaviti. I to nakon odlaska!