JEDINO MOGUĆE

Osramoćenom prvaku uzeli titulu; on svima poručio...

29.04.2015 u 15:20

Bionic
Reading

Slijedom događanja posljednjih dana te pravnim problemima Jona Jonesa koji su uslijedili, UFC se odlučio prvaka poluteške kategoriji lišiti pojasa. Za titulu tako će se, na UFC 187 eventu, boriti Anthony Johnson i Daniel Cormier

UFC je napravio ono što je javnost tražila te Jon Jones više nije prvak te organizacije u poluteškoj kategoriji. Budući da mu slijedi cijeli pravni proces za koji se mora pripremiti te dokazati svoju nevinost, čelnici najbolje svjetske organizacije bili su prisiljeni oduzeti mu pojas.

Dana White je izjavio kako je to odluka koju su jednostavno morali donijeti, a Jonesovo mjesto na eventu zauzeti će Daniel Cormier, koji će se tako boriti za naslov novog prvaka poluteške kategorije, prvog nakon 2011. godine, kad je Jones došao do pojasa.

Jones je suspendiran na neodređeno vrijeme i nije sigurno kad bi se mogao vratiti, pa čak niti hoće li se ikad vratiti, sve će ovisiti o tome kako će se rasplesti cijela situacija. Jones i njegov odvjetnik nisu puno rekli niti Dani Whiteu, pa tako ni on nije siguran.

Jonesovi skandali

- listopad 2011. - kažnjen zbog vožnje automobila iako mu je bila oduzeta vozačka dozvola
- svibanj 2012. - uhićen u New Yorku zbog vožnje u pijanom stanju
- rujan 2014. - potukao se s Danielom Cormierom u MGM Areni, kazna 50.000 dolara
- prosinac 2014. - pao na doping testu zbog konzumiranja kokaina, kažnjen s 25.000 dolara od strane UFC-a
- travanj 2015. - izazvao prometnu nesreću i pobjegao

UFC 187 na rasporedu je 23. svibnja te će Cormier za pripremu imati nešto manje od četiri tjedna. To mu ne bi ipak trebalo previše naškoditi, budući da je već bio u pripremama za borbu protiv Ryana Badera, koju je trebao održati 6. lipnja.

'Oglasio se i sam Jones koji je napisao:

'Moram pronaći svoj smisao. Ispričavam se svima koje sam razočarao.'

Daniel Cormier koji je tako dobio novu priliku (u meču s Jonesom, koji je održan početkom godine, nije uspio i izgubio je jednoglasnom odlukom sudaca), nakon što je saznao da će boriti za naslov poslao je sljedeću izjavu.

'Ovo je tužan dan za sport. Jedan od najboljih boraca svih vremena našao se ponovo u problemima. Bez obzira na naše međusobne razlike iskreno želim sve najbolje Jonu i njegovoj obitelji. Znam da je sposoban sve ovo prebroditi. U životu vam prilike pokucaju na vrata, a na vama je da znate na njih odgovoriti. Bit ću u Las Vegasu 23. svibnja. Možete računati na mene. Osvojit ću pojas i kad se Jon vrati biti ću sretan dati mu priliku da se bori za moj pojasa', stoji u izjavi Jona Jonesa koju je objavio MMAFighting.

Jones je u problemima