nastavak 33. kola

Osijek i Dinamo bez prava na 'krivi korak', a Istra 1961 i Lokomotiva ne misle se predati; evo gdje možete gledati današnje utakmice

01.05.2022 u 10:23

Bionic
Reading

Ove nedjelje na terene izlaze i preostale dvije momčadi s vrha tablice Hrvatski Telekom Prve lige. Osijek od 17 sati (Arenasport 3, MAXtv) dočekuje Istru 1961, dok će od 19.05 sati (Arenasport 3, MAXtv), Lokomotiva i Dinamo igrati pred rasprodanim tribinama stadiona u Kranjčevićevoj ulici

Hajduk je svoj dio posla, istina puno teže nego se očekivalo, odradio u petak, kada je pobijedio Hrvatski dragovoljac 2:1, te se vodećem Dinamu primaknuo na tri boda i (privremeno) preskočio Osijek, koji je na trećem mjestu s pet bodova manje (64) od lidera HT Prve lige.

Kako je do kraja sezone, izuzev ovih današnjih utakmica, ostalo još tri kola, jasno je da svaki gubitak bod(ov)a može značiti ili pravu dramu u završnici, ili ispadanje iz utrke za naslov.

OSIJEK - ISTRA 1961 (17 sati, Arenasport 3, MAXtv)

'Od utorka radimo na utakmici, dobro smo trenirali, a nakon analize koju smo napravili mogu reći da je momčad bila posvećena i angažirana. Mogu biti zadovoljan s ovim tjednom, ali mjesto i vrijeme za pokazati dobru formu je nedjelja i nadam se da ćemo protiv Istre biti puno bolji nego što smo bili protiv Rijeke od koje smo apsolutno zasluženo poraženi, rekao je Osijekov trener Nenad Bjelica te nastavio.

'Pobijedili smo zadnje dvije utakmice protiv Istre 1961. Momčad su koja može igrati neopterećeno, mladi su poletni i kvalitetni, teže igri od golmana… Vidjet ćemo hoćemo li im uspjeti parirati, vjerujem da hoćemo, ali vidjeli ste i Rijeku koja je izgubila izglede boriti se za prvaka kako je igrala neopterećeno i kako je igrala kada nema što za izgubiti. Opasni su to suparnici, imaju kvalitetu, a Istra je jedna od momčadi koja nas je ove sezone uspjela pobijediti. Maksimalno smo fokusirani na utakmicu i nadam se da ćemo u utakmici pokazati sve ono što možemo i znamo'.

Trener Istre Gonzalo Garcia i igrač Mauro Perković bili su kratki.

'U nedjelju nas očekuje utakmica s jednom od najboljih ekipa lige. To je ekipa kojoj uvijek pariramo i kompetitivni smo, a utakmica će sigurno biti zahtjevna', rekao je Garcia, a iz njegovih se riječi može shvatiti da će Istra tražiti način kako uzeti bod(ove).

'Dobro smo trenirali ovaj tjedan i spremni smo za Osijek. Pokazali smo u prijašnjim utakmicama da se možemo nositi s tom ekipom i idemo tamo po bodove', dodao je Perković.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

LOKOMOTIVA - DINAMO (19.05 sati, Arenasport 3, MAXtv)

Nekad su Lokosi bili redovita mušterija maksimirskog prvoligaša, a i u javnosti je momčad s Kajzerice tretirana kao Dinamova podružnica. No, čini se da su se stvari ipak nešto promijenile. Ove sezone Lokomotiva je već pobijedila Dinamo 1:0, dok je na klupi Modrih sjedio Damir Krznar, a odigrali su i 0:0 kada je maksimirsku družinu vodio Željko Kopić.

Silviju Čabraji sada će se suprotstaviti Ante Čačić.

'Oni su ove kalendarske godine izgubili samo dvije od 12 utakmica, u Splitu i Rijeci. Moramo biti maksimalno odgovorni i imati kontrolu svih 90 minuta jer smo ove sezone već ostali bez pet bodova u dvobojima s Lokomotivom. Oni imaju hitre i brze igrače, bit će motivirani dokazati se protiv nas, ali ako budemo na našem nivou, velik sam optimist', najavio je Čačić, svjestan važnosti današnjeg ogleda.

''Svaka pobjeda, pa tako i ona kod Gorice, drži dobro ozračje, ali ništa nije gotovo. Još je 12 bodova u igri. Imamo nezgodan raspored jer nam dolaze Osijek i Hajduk, imamo nezgodno gostovanje u Kranjčevićevoj i onda još Šibenik gdje nikad nije lagano'.

Trener Lokosa Silvijo Čabraja ovako najavljuje utakmicu. Iako mnogi misle kako će njegovi igrači 'laganini' ući u ovu utakmicu, trener tvrdi suprotno.

'Ne bih se složio da je utakmica bitna samo Dinamu, za nas je ovo također bitna utakmica. Pokušavamo biti peti na kraju sezone, i nama je svaka utakmica bitna, i svaka sljedeća će biti bitna, tako da nema razloga da protiv Dinama ne uđemo u utakmicu 100 posto angažirani'.

Uz dodatak, kako su tijekom subote pred blagajnama stadiona u Kranjčevićevoj bili redovi i kako se danas očekuju maksimalno popunjene tribine. Očito su Dinamovi navijači postali svjesni važnosti svakog ogleda i 'opasnosti' koje stiže s juga odnosno istoka Hrvatske.

Standings provided by SofaScore LiveScore