Neće dijeliti ni kondome

Organizatori Olimpijskih igara šokirali sve natjecatelje; u Tokiju je seks strogo zabranjen, a kršenje ovog pravila kažnjava se izbacivanjem iz zemlje

20.06.2021 u 15:23

Bionic
Reading

Seks će u Olimpijskom selu biti strogo zabranjen zbog epidemioloških mjera, a neće se dijeliti ni kondomi kao što je to običaj na Olimpijskim igrama

Od 1998. godine organizatori Olimpijskih igara brinu se da je Olimpijsko selo opremljeno automatima u kojima se besplatno mogu dobiti kondomi, no u Tokiju to neće bit slučaj.

Organizatori su izjavili da neće donirati kondome, iako su već kupili 160.000, već će ih sportaši moći dobiti kao poklon kad napuste Japan.

'Pandemija koronavirusa znači da sportaši u olimpijskom selu moraju poštivati ​​pravila socijalne distance i izbjegavati nepotrebne oblike fizičkog kontakta. Nepoštivanje uputa rezultirat će novčanim kaznama ili čak protjerivanjem iz zemlje', priopćili su organizatori.

Prema Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO), oko 80 posto sportaša u Olimpijskom selu bit će cijepljeno do početka Igara.