lokosi dočekuju hajduk

Opsadno stanje na Trešnjevci, Torcida stiže u Kranjčevićevu

17.03.2017 u 13:54

Bionic
Reading

Lokomotiva i Hajduk igraju prvu utakmicu 25. kola MAXtv Prve lige (Arenasport 3, 18 sati). Navijači 'bilih' najavili su da u velikom broju dolaze u Kranjčevićevu pa su i mjere sigurnosti u Zagrebu podignute na najvišu razinu

Nakon prošlotjednog incidenta na Poljudu i utrčavanja navijača Hajduka u teren za vrijeme utakmice s Rijekom današnji će ogled Lokomotive i Hajduka biti pod posebnim mjerama osiguranja. Torcida je najavila masovan dolazak u Zagreb, pa je zagrebačka policija od ranog jutra krenula u osiguranje ulica oko stadiona u Kranjčevićevoj.

Dio Trešnjevke je pod opsadom i ulice kojima bi navijači Hajduka organizirano trebali stići do stadiona očišćene su od parkiranih automobila, a da sve protekne u miru i redu, brinut će se poveći broj interventnih policajaca. Naime, očekuje se dolazak najmanje 1000 navijača 'bilih'...

Samu će utakmicu u Kranjčevićevoj dodatno osiguravati više od 100 zaštitara, pa će i kontrola ulaska na stadion biti izuzetno temeljita i detaljna kako navijači ne bi unijeli nikakva pirotehnička sredstva.

Utakmica? Zbog svih događanja u proteklih nekoliko dana sraz Lokomotive i Hajduka kao da je pao u drugi plan. No ionako nema nikakvo rezultatsko značenje - Lokomotiva je šesta i može najviše napredovati jedno mjesto, dok je Hajduk četvrti i niže ne može te je već osigurao Europsku ligu. 

Zato obje momčadi potpuno rasterećeno mogu ući u ovaj dvoboj, što bi moglo donijeti otvorenu i uzbudljivu utakmicu u kojoj se neće previše robovati taktičkim postavkama.

'Bez obzira na neiskustvo i veliku razliku u godinama u korist Hajduka, mislim da možemo do uspjeha. Osim prvog poluvremena u Puli protiv Istre, u nastavku prvenstva stalno dobro izgledamo, stvaramo mnogo šansi, a pogoci će doći. Možemo iznenaditi Hajduk', smatra trener Lokomotive Mario Tokić kojemu su izvan stroja desni bek Karačić i napadač Antunović.

'Hajdukova je vrijednost veća od postignutih rezultata. Hajduk igra malo drugačije nego ostatak lige, uostalom kao i mi. Opasni su po sredini, u toj centrali čak su se nametnuli i Rijeci, što nikome nije uspjelo. Napadač Marko Futacs je fenomenalan i sad, kada se spremio, vidi se da je top igrač i on će nam biti glavna prijetnja. Imaju još dosta kvalitetnih igrača, sviđa mi se i Hamza, ali imamo recept koji će, nadam se, svi vidjeti u utakmici', zaključio je Mario Tokić, čija momčad u prvenstvenim mečevima protiv Hajduka nije zabila gol već 308 minuta, a izgubila je šest od zadnjih sedam međusobnih utakmica.

Trener Hajduka Joan Carrillo na ovom će gostovanju biti motiviran izvući što više jer i njegova sudbina ovisit će o konačnom učinku, ali i dojmu koji će mu momčad ostaviti do kraja sezone.

'Atmosfera je u momčadi odlična i maksimalno smo koncentrirani na utakmicu s Lokomotivom. Ne smijemo gubiti koncentraciju na druge stvari, nego učiniti sve da dobijemo ovaj dvoboj', kaže Joan Carrillo i napominje:

'Vidio sam Lokomotivine utakmice protiv Osijeka i Rijeke. Osijek su pobijedili 2:0 i igrali dobro, ali su bili dobri i u porazu protiv Rijeke 1:2. Igrali su s petoricom u obrani, imaju dobar balans u momčadi, kombiniraju u sredini, a vidio sam i dosta napadačkih kretanja. Dosta su brzi u tranziciji kao što su bili protiv Osijeka, imaju karakter, a igraju na svom terenu. Mi pak želimo igrati, a ako su tereni dobri, onda nam je lakše...'