vatromet za kraj

Oni su bili 12. igrač Rijeke i zaslužni su za veliko slavlje Kekove momčadi

03.08.2017 u 09:12

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke u srijedu su stigli do najvećeg klupskog uspjeha na međunarodnoj sceni jer po prvi su se put plasirali u play-off Lige prvaka

Kekova je momčad uspjela u srijedu na prepunoj Rujevici, koja je uoči ove sezone proširena za još jednu tribinu - odnosno za oko dvije tisuće mjesta - izbaciti Red Bull Salzburg. Domaćinima je bio dovoljan i remi bez primljenog gola jer prva je utakmica u Salzburgu završila 1:1. A tako je na kraju i bilo - 0:0.

  • +3
Navijači na utakmici Rijeka - Red Bull Salzburg Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Naravno, kako je igra Rijeke sve više ofenzivna te se traži pogodak više, čak je i bivši hrvatski reprezentativac Nikola Jurčević sugerirao kako bi protiv 'bikova' trebalo igrati pametno odnosno ne bezglavo jurišati po gol. No, za takvo razmišljanje morali su spremni biti i navijači.

A upravo su se oni pokazali kao važan 'oslonac' ovom uspjehu. Jer dok je u prvom dijelu Rijeka bila bolja i opasnija, u nastavku, nakon što su se domaćini 'ispuhali' a napadi austrijske momčadi postajali sve opasniji - s tribina se začuo huk Armade, koja je natjerala igrače da daju svoj maksimum.

  • +13
Rijeka - Red Bull Salzburg (uzvratna utakmica 3. pretkola LP-a) Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Jednostavno, nosili su igrače do sedme minute sudačke nadoknade i posljednjeg zvižduka turskog suca, nakon čega je uslijedila eurupcija oduševljenja, uz veliki vatromet i pozdrave igrača s tribinama.