karlo veliki

On je strah i trepet za napadače Dinama, kad je Letica na golu Hajduk ne gubi

22.04.2018 u 12:39

Bionic
Reading

Karlo Letica (21) ove je sezone branio na 17 utakmica Hajduka. 'Bili' su s njim na golu izgubili - samo jednom! Na čak 11 utakmica Karlo Veliki, jer visok je čak 201 centimetar, uspio je svoju mrežu sačuvati netaknutom...

'Dinamo ima prave igrače, kvalitetni su, ali sve se nas pita!', rekao je Karlo Letica u najavi današnjeg derbija s Dinamom (Arenasport 3, 17 sati). Da, 31. kolo Hrvatski Telekom Prve lige napokon donosi najveći hrvatski derbi koji će nakon punih devet godina ponovno imati veliki rezultatski značaj. Još tamo od 2009. godine sudari Hajduka i Dinama imali su tek 'revijalan' karakter, a sada će se na Poljudu možda odlučivati o naslovu prvaka!

Pobjeda bi 'bile' dovela na samo dva boda zaostatka od Dinama, potpuno bi se 'zakuhala' situacija u samoj završnici prvenstva.

'Dinamo je i dalje u prednosti od pet bodova, ali smatram da je njima veći pritisak igrati pred punim Poljudom nego nama. Idemo na pobjedu', kaže Karlo Letica uoči derbija u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

U Maksimiru je sredinom veljače Letica postao pravi strah i trepet za napadače Dinama. Posebice za Gavranovića koji je tada promašio penal za izjednačenje, a još dok je igrao za rijeku Letica mu je obranio penal...

'Bilo, pa prošlo. Sad je nova utakmica i maksimalno sam koncentriran samo na današnji derbi', kaže mladi golman 'bilih' i nastavlja:

  • +11
HT Prva liga, 22. kolo: Dinamo - Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Koncentriram se samo na našu igru i da budemo pravi. Sve ovisi o nama. Je da je derbi i sve to, no prvenstvo je dugo i u svakom susretu moramo biti maksimalno angažirani. Trebamo ući srcem, ali i pameću. Sve ostalo će doći.'

– vjeruje Letica koji je u dosadašnjih 17 utakmica na vratima Hajduka doživio samo jedan poraz i to od Slaven Belupa u Poljudu.

Letica je ove sezone u prvenstvu i Kupu branio na 13 utakmica, čak 11 puta završavao je utakmice bez primljenog gola, a gorčinu poraza osjetio je samo jednom, protiv Slaven Belupa na Poljudu.

'U ovakvim utakmicama detalji čine razliku. Dat ćemo sve od sebe da se približimo Dinamu na dva boda. Atmosfera će biti sjajna. Pozivam navijače da nas podrže i budu uz nas', zaključio je Karlo Letica.